11 hónaposom leesett ma a kanapéról a kőre. Feldagadt a szeme, van valami amivel le tudom húzni a duzzanatot?
Jaj dehogy kell minden aprósággal orvoshoz szaladni.
Mégis mit csinálna vele, kedves 1.? A dokinéni tartaná a fagyasztott zacskós borsót a gyerek fejéhez??
Kérdező, ha nem csinálsz vele semmit is el fog múlni.
Rögtön az esés után kellett volna kicsit jegelni, de nem lesz vele semmi gond.
Esés után azonnal felsírt, kb 5 perc kellett, hogy megnyugodjon, utána bealudt, de amúgy is lefekvésidő volt (ja! Nálunk már du. negyed 4 van) aludt 3 órát utána evett rendesen, most játszik, mintha mi sem történt volna.
Az eséskor nem láttam, hol ütötte meg magát, csak a koppanást hallottam, ezért nem jegeltem. Mielőtt még kapnám a feketelevest ott voltam közvetlen mellette, játszottunk. A játék az, hogy én háttal ülök neki, ő pedig mögöttem hol a jobb oldalamnál, hol a bal oldalamnál mászik elő és kurjantgatunk egymásnak. Amikor jobb oldalt előjött, akkor kicsit nagyobb volt a lendület és lecsúszott a kanapéról a fejére. És sajna itt ebben az országban nincs kirendelt gyerekorvos minden egyes babához, ahhoz, hogy egyáltalán ránézzenek, előbb egy órát kell sorban állni, fizetni vagy 5 ezer forintot és közlik majd, hogy semmi baja, menjünk haza (a baba 39 fokos lázára is ezt mondták).
Köszönöm a válaszokat.
CT-t kötelezően csináltass!
Rokon látszólag semmiség fejsérülés után két nappal halt meg, időben fel nem fedezett agyi vérömleny miatt. Gondolom ezt nem akarod kockáztatni.
Szuleim orvosok, apukam balesetin dolgozott, mikor ilyen pici volt a babam is esett, mindig bevittuk az ugyeletre. 2szer esett osszesen sajnos, nem nagyot, egyszer az arcat utotte, mindketszer megcsinaltak a rontgent, mikor arcra esett, akkor uh is volt. Nem akartam rontgent, mert nem sirt mar, nem tunt fontosnak, sajat felelossegre el akartam utasitani, de a szuleim gyorsan meggyoztek, hogy ilyenkor nagyon fontos megcsinalni, kulonben nem biztos, hogy kiderul, ha baj van. Szerencsere minden ok volt. De erdemes elmenni az ugyeletes korhazba, hogy megnezzek.
A jegeles csak akkor hatasos, ha azonnal jegeled neki, kesobb mar nincs semmi ertelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!