6 hónapos kislányom leesett a kanapéról. Azóta megvagyok teljesen rémülve. Mi lesz vele?
7 hósom is leesett a kb 50 cm-es ágyról. Koppant a kis feje, ő még sapiban sem volt. :(
Szegény torka szakadtából sírt vagy 3-4 percig. Aztán mosolygott, ahogy szokott.
Figyu. Ne aggódj. Figyeld a babát. Ha úgy viselkedik, ahogy szokott, ha mosolyog, játszik, nem bambul el, nem zavart, nem aluszékony, ha a szemei is rendesen állnak, nincs baj.
Sok baba esik le az ágyról, kanapéról. :( Meg majd mekkorákat fognak esni később... :)
Nyugi!
Valószínűleg nem esett baja, ráadásul ilyenkor még a csontozat is puhább, jobban elnyeli a becsapódás erejét.
Viszont felnőtteknél fejsérülés esetén - sajnos kevesen tudják - mindenképpen ki kell harcolni koponya CT-t. Ugyanis a már megkeményedett koponyacsont nagyobb sérülésre ad lehetőséget és sokszor mire tünetek jelentkeznek napokkal később, már nem műthető mértékű az agyi vérömleny. Sajnos két ismerősöm is halt meg elmulasztott koponya CT miatt (egy betonon hanyatt esés és egy autóbaleset). Mindkettejük tünetmentes volt 2-3 napig, majd hirtelen zavarttá váltak.
De mondom, ez már becsontosodott koponya esetén lényeges, egy év alatti babáknál kicsi az esély ilyenre.
én is leestem az ágyról, de kicsit máshogyan, és agyrázkódásom lett, azt észre lehet venni.
a pici babát meg nem kell fölöslegesen kitenni ct meg röntgen sugárzásoknak.
én is végigmentem ezen, elolvastam minden tünetet, egyik sem volt jellemző, ami agyrázkódásra, belső vérzésre utalna
-pupillák normálisak, fényre reagálnak
-nem volt hányás, hányinger(ez utóbbi eseén fészkelődős, nyugtalan)
-azonnal felsírt, nem volt emléeetkihagyás (pláne hogy amikor visszavittem a baleset helyére, megint rázendített, emlékezett)
-szokásos nyugodt alvása volt
habár én babámat megröntgenezték
a volt házidokink(aki még akkor volt)csak annyit mondott, nekik még lágyak, puhák a koponyacsontjaik, töréstől nem kell, hoyg tartsak, ez nem nyugtatott meg, vittem ügyeletre kórházba, mert tökre nem csak törés lehetne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!