Hogy készítitek babátok főzelékébe a húst? Főzöd aztán turmixolod? Mennyit tesztek 1 adag főzelékbe?
Igen én főzöm kis vizben. Olivaolajat és 1 szem fokhagymát teszek hozzá (amit kiszedek ha elkészült). Majd turmixolom kis főzőlével, jégkockatartóba teszem és lefagyasztom.
1 adag kajcsihoz (200 ml) 1 kockányit teszek. A jégkockatartóm 14 rekeszes.
1 csirkemell filéből 1 jégkockatartónyi lesz, 2 heti adag.
Én úgy készítem a húst, hogy megfőzöm a zöldségekkel együtt egészben (mondjuk egy pulykaszárnyat, vagy combot).
Amikor kész, akkor leszedem a húst, és vagy a zöldséglével, vagy vízzel turmixolom az egészet. A kész húspépet beadagolom jégkockatartóba, és ha megfagyott, akkor átrakom egy zacskóba. 8-9 hónapos koráig 1 kockát, azóta kettőt kap:)
Én nyersen fagyasztom a húst pici adagokban (folpackba csomagolva kis batyukat csinálok), mert főzés után fagyasztva majd utána felengedve mellékíze van.
Főzés előtt egy órával kiveszem, hagyom felolvadni, aztán felkockázom, és úgy készítem belőle az ételt, így olyan, mintha frissen vettem volna.
Kávéskanálnyi olajon megfuttatom (fehéredésig), aztán csipet sót szórok rá, és pici vizet aláöntve fedő alatt puhára párolom. Ezt szoktam turmixolni az elkészült főzelékkel, esetleg gyümölcsszósszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!