Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kedves Anyukák! Elmondanátok...

Kedves Anyukák! Elmondanátok nekem hogy milyen bébikompot érdemes venni? Mit kell szem előtt tartani a baba érdekében?

Figyelt kérdés

Most szeretnénk a fiunknak bébikompot venni de gondoltam előtte itt megkérdezem ki milyet javasol.

Lenne még egy kérdésem: valóban nem annyira előnyös a komp?Tényleg később áll fel és tanul meg járni magától?

Előre is köszönöm annak aki válaszol!

2010. júl. 5. 22:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
51%

Szia

A peg perego bébikompja elég biztonságos, azzal lépcsön biztos nem tud legurulni.

Nekünk is ilyen volt , mert GYÓGYTORNÁSZ javasolta, hogy tegyük bele a gyereket, hogy rájöjjön, egyedül is tud helyet változtatni.

A bébikompban semmi káros nincsen, ha nem egésznap használja a baba.

A kislányom hipoxiásan született, ezért gyógytornáztunk, de 11 hónaposan járt, pedig kompozott.

Pedig azt mondták, másfél éves koráig a mozgásfejlődésében ne várjunk semmi extrát.

Most 15 hónapos, fut, rúgja a labdát, beszél 2 szavas mondatokban :-)

Szóval szerintem használj nyugodtan, addig, amig elmosogatsz, vagy kiteregetsz éppen semmi kárt nem fog a babában okozni.

DE csak ha már stabilan meg tud ülni :-)

Ja, és mégegyszer a peg peregora szavazok.

2010. júl. 6. 07:17
 22/28 anonim ***** válasza:
41%

Nekünk valami hasonló van: [link]

a kompot én sem tartom jónak és helyesnek, de ebben egyhelyben van a baba, nem tud menni, nem terheli a csípőjét, lábát, billeg, fejleszti az egyensúlyérzékét, és nem függőlegesen áll benne hanem 60 fokban előredöntve. Mintha kézben tartanád. Akkor sincs benne egész nap, csak 2-3x pár percre ha már nagyon megunta a járókát és a földön fekvést. Az első lányomnak is volt ilyen, 11 hónaposan járt, semmi baja, a gerince, csípője is tök rendben van (gyógytornász vagyok) sokkal ügyesebb a társainál, most 2 évesen már lassan egy lábon próbál ugrálni.

2010. júl. 6. 07:32
 23/28 anonim ***** válasza:

Mi kaptunk egyet kölcsön, aminek 4 kereke van, a két első kerék bolygós, a két hátsó fix. De vettünk egyet, ami 8 kerekű, mindegyik bolygós (nem akartuk a kölcsön gépet tönkre vágni). Na azt már tudom, hogy az első a jobb, sokkal jobban tudja irányítani, a másikkal valahogy össze-vissza megy. Egyébként vaterán vettük 4000 ft-ért, és van a baba előtt egy levehető panel, amin vonatos hangokat adó gombok vannak, meg mindenféle játék, amit tud tekergetni, húzogatni.

Az szerintem nagyon fontos, hogy a magasságát tudd szabályozni, több szinten állítható legyen, mindig a baba magasságának megfelelően. Ha esetleg kint használjátok, nem árt egy gumiorrú cipő hozzá. :)

Én a kialakult vitába nem kívánok beszállni, csak annyit akarok hozzáfűzni, hogy mi már akkor raktuk bele a kisfiamat, amikor stabilan ült, és a felállással próbálkozott. Nem sokat volt benne, kb. napi 2x 15 percet, egyszer délelőtt és egyszer délután. Én csak az előnyét látom, mert azóta sokkal stabilabban ül, áll, és most már járássegítőnek használja csak, kívülről tolja (9 hónapos!!!). De nem siettetek semmit, minden mozgást rá hagyok, hogy akkor csinálja, amikor ő akarja. És érdekes módon nem lábujjhegyen közlekedett benne. Nálunk lépcső nincs, így ezen nem kellett filóznom, aggódnom.

2010. júl. 6. 08:17
 24/28 A kérdező kommentje:

Én abszolult de nem gyorsítani akarom a folyamatot hanem több babát láttam ebben és gondoltam a fiam is örülne neki mert annyira tud az új dolgoknak örülni.Valóban lenne dolgom de inkább meg szoktam várni amíg alszik napközben vagy este elalszik és akkor gyorsba megcsinálom a dolgom.

A dicsekvéseket én is megfigyeltem már itt,de azt is valamilyen szinten meg tudom érteni mert biztosan örül az anyukája hogy milyen ügyes a babája.Én nem tagadom hogy már 7,5 hós és még magától ritkán ül,felülni meg csak nagyon ritkán sikerül neki.

Kérlek ne vitázzatok nem ez volt a célom a kérdésemmel.

Rosszul esett az igaz hogy azt feltételezte az egyik válaszoló szimplán tapasztalatból hogy én versenyt akarok űzni pedig ez valóban nem igaz rám.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek hogy szakított rám időt és megírta véleményét,tapasztalatát.

2010. júl. 6. 09:28
 25/28 anonim ***** válasza:
29%

Semmilyet ne vegyél!!!!!!!!

Mondtam a férjemnek, h gondolkodás nélkül lőjön főbe, ha csak felmerülne a fejemben a komp gondolata!!!!

Gyógytestnevelő vagyok és tanultunk a lehetséges mellékhatásokról.

-az állásra még éretlen gerinc túlterhelése

-helytelen talpérintkezés beidegződése járás közben

-gyakoribb koponyasérülésre való esély ( ha hanyatt esik homorít majd, mint kompban, először mindíg a feje ér majd le...)

Persze veszett kényelmes megoldás a szülőnek, de megéri??????

2010. júl. 6. 10:05
 26/28 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

nem tettük bele a fiamat órákra,csak mig épp nem tudtam fogni a kezét h vezetgessem.10 perc naponta kb.

ő 8 hóaposan állt,és 15 hósan indult el.persze kiakadok azokon a képeken mikor az 5 hóst büszkén fényképezik a kompban!!!(mi 11 hósan vettük,nem ujonnan mert annyit nem adnék érte)

2010. júl. 6. 10:57
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

a bébikomp káros. ezen kár vitatkozni. márkát nem tudok mondani, milyet érdemes, mertt semmilyet nem érdemes.

nálunk amíg nem mászott/járt a kislányom, folyton kézben volt, nagyon nehéz volt vele, főzni, egyebet. de mára kinőtte, elvan, amíg nekem dolgom van. másfél éves múlt .

sosem raktam volna bébikompba 20 percre se csak azért hogy "ellegyen". a gyerek nem arra van, hogy "ellegyen". ha nem tud magától foglalatoskodni, rá kell vezetni, hogyan tudja magát egyedül is elfoglalni, persze ez nehezebb út, mint bébikompba rakni.

kedves kérdező, ezt nem neked szántam, mert nem tduom, miért szeretnéd bébikompba rakni, hanem az itt kialakult vitára mondom.

viszont a javaslatom az, hogy ne tedd bébikompba, akármiért is tennéd. ha nem is látszik egyből a káros hatás,a mjad előjön később, ha gerincferdülése meg ilyen olyan bajai lesznek a gyermekednek.

2010. júl. 6. 12:58
 28/28 anonim ***** válasza:
Ha a szülő bagózik az káros,nem a bébikomp...persze nem is ajánlott,de h káros legyen???
2010. júl. 6. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!