Tényleg ekkora baj hogy cumit adtam a kislányunknak?
Nem vagy rossz anya!
Én sem akartam hogy cumis legyen, de egyszerűen annyira sírós baba volt hogy elkeseredésemben csak adtam neki. Nem mondom hogy folyton lóg a szájába de tudja mikor kell neki és akkor a szájába veszi.
Ugyan már, ezer éve adnak cumit a kisgyerekeknek.
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy ne adjak a gyereknek, mert cumizavara lesz, én nem is vettem. A kórházban a kislányom megállás nélkül ordított, nesze neked baba-mama szoba, a nővérkék elhajtottak, mondván oldjam meg, meg ők nem tehetnek róla, hogy nem hoztam cumit. Otthon folytatódott a dolog, felhívtam anyukámat, ő is egyből azt kérdezte, hogy hát hol a cumi. Akkor a férjem elment, és vett egyet neki. Onnantól volt csend.
Aztán persze a baba-mama klubban jöttek a bezzeganyák, hogy csak a lusta szülő ad cumit a gyereknek, na az ilyeneknek a fejébe tudnám borítani az asztalt. A gyereknek az jó, hogy megállás nélkül ordít?! Ha azzal alszik, attól nyugszik meg, akkor az a gyereknek is előny.
Amúgy fura, hogy most fogadta el, de legalább nálatok nem lesz már tuti cumizavar.
Amúgy mi is csak alváshoz használtuk, a lányom sajnos már 2 hónapos korában sem fogadta el, de a fiamnak már rögtön vettünk, ő 1 éves koráig kérte, utána ő sem. Túlzásba nem szabad vinni. Anyám mondjuk nonstop dugdosta a gyerek szájába, ha már megnyikkant akkor is, de az enyémek elég önérzetesek, simán kiköpte, ha nem kellett neki. Ha azért bőg, mert éhes, vagy bekakilt, a cumi nem nyugtatta meg. Szerintem semmi rosszat nem tettél ezzel, majd leszokik róla.
A Dologel homeopatias, a Dentinox nekumk sokkal jobban hasznalt, abban lidocain van, az jol erzestelenit. Cumizavaros barmikor lehet, 1 eves kor utan is, illetve haraphat is a cicire, de ha ez valik be, akkor miert kellene szenvedned a cicin altatassal? En azt csinaltam az elso gyerekkel, mert jujjuj, a cumi az nem jo, azzal ugy mar nem igeny szerint szopik, meg egy ideig jollakottsag erzetet kuld az agyba, igy sulygyarapodasi problemaknal nem ajanljak, de nekunk nem volt ilyen, en foggal-korommel ragaszkodtamhozza, hogy ne legyen cumi, ki is keszultem, mert rengeteget ebredt, csak velem nyugodott meg. Akkor azt gondoltam jo dontesnek, a masodiknal viszont mar aludni akarok, nem martirkodni. Most annyi az elonyom, hogy tisztaban vagyok a kockazatokkal. A cumizavar kialakulasanak kockazata kb. 1:5-hoz, tehat 5 gyerekbol 4-nel jo esellyel nem alakul ki. Ha igen, akkor meg tudni fogom, mi a teendo, bar az tenyleg nehez helyzet. Az elso gyerekemnel ragaszkodtam az anyatejhez, a masodiknal, ha ennyit akar cicin csungni, lehet, bevallalom inkabb a cumizavar kockazatat.
Oke, hogy mi a biologiai norma, hogy az bergyerek fugg sokaig az anyjatol, meg a mellen logna naphosszat, de nem torzskozossegben elunk, hogy oten atveszik helyettem az altatast meg a szoptatast, ha en ki vagyok merulve. Nuklearis csalad van a legtobb helyen, es vagy van segitseg, vagy nincs. Napi szintu nem sok helyen van. En nem akarok meg egyszer igy kimerulni.
Ferjed mennyit altatja? Mennyit veszi at, ha nyugos? Te mennyit tudsz pihenni? Ha annyira cumiellenes, a legkozelebbi ilyen nagy sirasnal a kezebe nyomhatod, hogy oldja meg, aztan majd kiderul, odanyul-e vegul o is a cumiert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!