Érdekelne, hogy vajon normális dolog az, hogy egy egy 3,5
hónapos gyermek 7,5 kg, (4 kg-mal született). Akkor van
etetve, amikor csak megnyikkan. Szinte egész nap. Ez
normális dolog?
szia. szerintem is sok a súlya, de ilyenkor még tényleg nem gond hogy mekkorák a babák, és tényleg az is számít, hogy hány cm.
Az én kislányom 58cm-el és 3300 grammal született, most 6 hónapos és 7.5 kiló és 70cm.
2010. júl. 5. 12:54
12/18 A kérdező kommentje:
Akkor levonhatom következtetésnek, hogy ha éhes akkor kapjon mindig, de ne minden rezzenését kell etetéssel reagálni. A genetikai háttérnek köszönhetően amúgy is van esélye a kövérségre, nem is kicsi. Szerencsére nálam ez már kevésbé áll fenn. Oda kell majd figyelnem, de azért megnyugtató, hogy az anyatejjel nagyot hibázni nem lehet. Kösz a válaszokat mégegyszer:)
Nem, nem elég a cici törődés helyett. Egy 3-4 hónapos gyerek épp kezdi felfedezni a világot, és nagyon szociális. beszélkgetni kellene hozzá, énekelni neki, mondókákat mondani, smimogatni, nevettetni, gügyögni neki utánozni, amiket ő gügyög, játékokat tenni a keze ügyébe, hogy legyen mi után nyúlnia... Ezzel szemben ők elhallgattatják azzal, hogy ahányszor megnyikkan, cicit dugnak a szájába, hogy csöndben legyen. :-( Ha tényleg ez a helyzet, akkor nem jó szülők, nem azt adják a gyereküknek, amire annak szüksége van.
2010. júl. 5. 12:57
14/18 A kérdező kommentje:
Hát igen. Én is ezt látom, bár teljes képet sosem alkothatok, hisz nem vagyok ott minde nap, de közöm sincsen hozzá. Csak egyszerűen valahol azért megerősítést is vártam, hogy ugye az anyatej nem jelenti a világot a baba számára. Szerintem is valamit nagyon elrontanak, vagy félreértelmeznek. Játéka azért van, de az én meglátásom szerint akkor játszanak amikor ők gondolják, és a baba összes jelét éhségnek fogják fel. De ez már nem az én dolgom. Remélem én majd megismerem idővel a saját Gyermekem jelzéseit. Az azért még mindig nagybabn megnyugtat, hogy túletetni nem tudom majd anyatejjel. Már ha megadatik, hogy tényleg azzal etessek.
Kívánom mindenkinek az optimális babagyarapodást:)
Szia,hát nem könnyű értelmezni egy pici baba megnyilvánulásait,főleg,ha első gyerek.Azt tartsd szem előtt,hgoy általában az anya jót akar a gyermekének,lehet,hogy itt az illető anya aggódós,nem tudott még hozzászokni az új helyzethez,fél,hogy keveset evett a gyermeke.Szóval lehet,hogy csak bénázik picit.Meg lehet ám szoptatási nehézség is.Szokta mérni az anya,hogy mennyit eszik a baba?Lehet,hogy a könyveknek hisz és kevesebbet eszik a gyermek,ezért állandó frászban van és eteti és eteti és...Szóval akkor finoman megkérdezheted tőle,hogy biztosan éhes a bébi?VAgy ha ott vagy és sír a baba,akkor menj oda hozzá és játsz vele egy picit és ha nem sír továbbra is,akkor mondhatod anyukának,hogy látod nem is volt éhes,ne izgulj,csak unatkozik picit.Szóval próbáld meg finoman terelgetni őt,nem bántó,hanem segítő szándékkal,lehet,hogy még örül is neki,esetleg ő is sejti,hogy valami nem stimmel,csak bizonytalan.
2010. júl. 5. 13:38
A cici nem csak ehsegre jo, hanem innivalonak is, szoval ha felorankent cicit kap az lehet azert van, hogy a szomjat oltsa. A kisfiam 3600 grammal szuletett, 3.4 kg-val jottunk haza es 3 hosan 7,1 kg volt, es nem tunt tulsulyosnak, bar ezt nem szokas babakra mondani. Ducinak duci volt, de orvos csak dicserte, ogy magas es jol is hizik, pedig akor sem volt nagy evo, sot... Most pedig 22 hos lesz es csak 12 kilo, ami korahoz es magassagahoz kepest eggyaltalan nem sok.
2010. júl. 5. 14:11
szia!Akkor te majd a te elveid szerint fogod etetni a TE babádat...és hagyjad a szegény, tokás babát,hogy foglalkozzon vele az ő édesanyja, akkor etesse, amikor ő úgy érzi, éhes.A saját gyerekét biztos ő ismeri jobban, nem te.
Az én fiam 5 hónapos és 7,5 kg, de ő 2910 gr-val született, eleinte nagyon sokszor szopizott, majd tált 2,5-3 órára.tehát ő többet hízott, mint az ismerősöd gyereke.szerintem nem kövér az a baba, majd később úgyis kevesebbet hízik.Ahogy már előttem is írták, ha nem lenne éhes, nem enne.
2010. júl. 5. 14:26
18/18 A kérdező kommentje:
Köszia a további válaszokat, jótanácsokat. Én nem szeretnék beleszólni semmiképpen sem Ezen édesanya nevelésébe, etetésébe, mert nem nagyon tudom megoldani. No meg azt emélítettem, hogy lehet, hogy tévedek, és csak én látom, hogy mindenre a kaja a megoldás. Bár náluk felnőttkorban is ez jellemző, de ez már az Ő dolguk. A lényeg, hogy egészséges a Kislurkó, és egyenlőre ez számít. no meg a tudat, hogy odafigyeléssel azért nem lehet nagyot hibázni. Csak mert hát mindenki mást mond. Vagyis a gyerekdokik, meg a védőnők teljesen ellene vannak az igény szerinti etetésnek, és erre a babóra is azt mondták, hogy már kórosan nagy a súlya. Legalábbis az itteni dokik, és védőnők. Viszont azt is tudom, hogy sokszor érdemesebb egy gyakorló anyához fordulni tanácsért, nem azokhoz, akik könyvből bebiflázott táblázatba sorolják a valós adatokat, és az alapján állítják fel a diagnózist.
Kapcsolódó kérdések: