Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le a gyerköc...

Hogyan szoktassam le a gyerköcömet arról, hogy kézben, úgymond ringatva aludjon el?

Figyelt kérdés
Mit csináljak, hogy a kiságyban, vagy legalábbis magától elaludjon? Már próbáltam letenni a helyére de leginkább feltalálja magát és játszik, vagy torkaszakadtából sír. Ha meg cipelem a 10 hós babám már a hátam is fáj.
2008. nov. 10. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ilyen cipőben járok, mint te. Sajna megoldást még én sem találtam:(

Nekem csak 8 hós a kisfiam, de hát 8 kilót cipelni és ringatni, nem leányálom.

Magától csak este alszik el, napközben 3szor alszik, és olyankor sajna ringatni kell, mert ha leteszem, akármilyen álmos, csak nyűglődik, fúrja magát a kiságyba, és a végén sír. És minél később ringatom, annál nehezebben alszik el.

Ha elviszem sétálni, akkor a babakocsiban alszik. Olyankor jó rázós úton tolom, és ott hamar elalszik.

Más praktikám nekem sincs.

Figyelni fogom a válaszokat, kiváncsi vagyok milyen praktikák léteznek még:)

2008. nov. 10. 18:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!!

Nálunk hasonló volt a helyzet!Pár napig én is ringattam de az én 8 hós kisfiam is 10 kg volt!Mára egyedül alszik el egy hang nélkül!

Most lefektetem teát adok neki cumisüvegből amit egyedül megiszik,és elszundít rajta!Átmegyek hasrafektetem(ő hasonalvós) hogy tudjon büfizni és alszik!Eleinte egy 2-3 napig kicsit sírt de alaludt!Elős nap 5 percig,másnap 3 percig aztán már nem is!Mára megissza a teát ha veszem el a cumisüveget már ő fordul hogy hason legyen,és egy hang nélkül alszik tovább!

Egy jó tipp ha langyos teát adsz neki attól még hamarabb elálmosodik!Nem örülök hogy csak cumisüvegen alszik el de jobb mint ringatni,hamarosan próbálkozunk majd a pohárból való ivásra!

Sok sikert.

2008. nov. 10. 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Többektől is kaptam már azt a választ, hogy-bár szívtelenségnek tűnhet, ne cipeld, ringasd, hanem fektesd le, ülj mellé, cirógasd, ha nem válik be, hagy sírni. Előbb-utóbb álomba sírja magát.

2 lányom van, a kisebbik most lesz 2 éves. nála csak 1 hétig "játszottuk" ezt, azóta elég, ha csak azt látja, hogy mellette vagyok, gyönyörűen elalszik saját magától.

2008. nov. 10. 21:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Hintaszék - ha a baba mégiscsak a közelségedet kívánja akkor kiváló megoldás, jól összebújni egy puha takaróval és így cipelni sem kell. A nagyobbik fiamat másfél éves koráig ringattam így, ( fából készült szép faragott hintaszékem van ), aztán ő a cumisüveg tejjel aludt el, és teljesen magától szokott át arra hogy lefekszik a tejesüveggel. Én nem csináltam a cumisüvegből korszakalkotó problémát, két és fél éves korában cseréltük le a cumisüveget bögrére meg szívószálra, akkor már vacsi után szépen elaludt teljesen magától a macival is.

Én soha nem hagytam sírni, valamit mindig kitaláltam.

Kitartás és türelem és figyeld a babád igényeit, ahogyan nő úgy önállósodik majd.

De megteszi ringatásnak a forgós szék is egy nagyobb párnával a karod alatt, a lényeg hogy mozogjon és ne kelljen cipelni a babát.

Sok sikert.

2008. nov. 11. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!