Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én hetente kétszer fürdetem,...

Én hetente kétszer fürdetem, akkor ez most baj?

Figyelt kérdés
Mindig olvasom, hogy naponta fürdetitek a babákat. Engem az elejétől lebeszélt a védőnő a napi fürdésről, és már 12 hetes a lányom, és csak hetente kétszer fürdetem. Soha semmi baja nem volt a bőrének, tiszta, illatos, még sosem volt piros a popsija, stb. A napi rutinja is rendben. Miért kéne mégis naponta fürdetnem?
2008. nov. 10. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

Szia! Én is ugyanúgy vagyok mint te!! Csak nekem a gyerekorvos ajánlotta. Engem is sokan megszóltak érte, de olyankor pár keresetlen szóval helyrerakom az illetőt. Nyáron persze más, mert azért ő is izzad, és ahogy neked, neki is jól esik a frissítő fürdő.

Ja, én heti háromszor fürdetek, de persze ha valamitől retkesebb lesz a gyerek, persze nem hagyom úgy.

2008. nov. 10. 10:04
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Azért mert így megszokja a mindennapi higiéniát, az esti rutinról nem is beszélve. Felfrissítia babát, főleg a meleg nyári hónapokaban, ezért nem is értem azokat akik nem naponta vagy min. kétnaponta fürdetnek... Gondolj bele, neked milyen lenne, ha nem tusolhatnál... oké, hogy ő még nem lesz koszos, de csak magamat tudom ismételni, jót tesz neki. Főleg ha nagyobb lesz. Az én fiam 8 hónapos, és nem tudom mi lenne vele, ha nem fürdetném naponta, imád fürdeni, játszani a kádban és este is nyugodtabban alszik, mint mikor nem fürdetem. Mert ugye ilyen is előfordulhat. Ja, és nem utolsó sorban a fenekét azokkal az illatosított popsitörlőkkel törlöd minden pelenkázáskor ami mégsem olyan mintha nap végén vízzel lemosnád. Talán ez a legnagyobb bajom ezzel. De persze ez a te döntésed, és ha nektek így megfelel ne hallgass másra, ez csak egy vélemény. Viszont azt se felejtsd el, hogy a napi higiéniára később nehezebb lesz rászoktatni, szóval szerintem fél éves kora után már gyakrabban fürdesd.
2008. nov. 10. 10:08
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

szia,

Nem kötelező naponta fürdetni a babát, hiszen Ő még pici, nem koszolja össze magát, nem mászik a földön a porba.

De a heti 2x-i fürdetés az kevés szerintem.

A komfortérzetén is sokat dobna, ha mondjuk minden másnap lefürdeted, arról nem is beszélve, hogy a picik is imádnak pancsolni. Ez egyfajta játék is lehet, hiszen finom, meleg, habos és még játékok is vannak/lehetnek a vízben. Szerintem jó, ha kicsi folyamatos kapcsolatban van a vízzel, valószínűleg így később könnyebben megtanul majd úszni, mert a víz nem csak a néha szükséges fürdési lehetőséget fogja jelenteni neki.

Az nem ugye nem árt, ha nem fél a víztől, és hamar megtanul úszni. Ez az életét mentheti meg adott esetben.

2008. nov. 10. 10:09
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Szia! En is ketnaponta furdetek, szerintem ennyi eleg. Ha nem is koszos, de a szoszok beragadnak a kis haljatokba, es azt azert le kell mosni.
2008. nov. 10. 10:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem használok illatosított popsitörlőket, csak forralt tiszta vizet. Pelenkázáskor azzal törlöm át, és minden reggel és este a hajlatait is. Popsikrémet max. ötször használtunk életében, mert teljesen egészséges a bőre. Ha majd idősebb lesz, 4-5 hós, akkor áttérünk a napi fürdésre is akár. De miért baj a heti kettő, ha lényegében nem elhanyagolt a baba?
2008. nov. 10. 10:16
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Van aki naponta beleteszi a gyerekét a kiskádba ,te ezt hetente kétszer teszed , viszont minden nap letörölgeted ,tehát tisztán tartod . Nem is olyan régen még nem volt fürdőszoba , kád ,zuhany minden lakásban,házban.Lavór felett mosakodtak le az emberek a piciket pedig le-letörölgették ennyi.Most az hogy kádban való fürdés vagy lemosás nem hiszem hogy valódi különbség lenne , csak az emberek a kádas fürdetést szokták meg . Én a helyedben nem azt mondanám hogy hetente kétszer fürdeted a picit , hanem hetente kétszer teszed bele a kádba , amikor pancsizhat , meg esetleg alaposabban lemosod . A hét többi napján letörölgeted tiszta vízzel és kész.Jó babázást.
2008. nov. 10. 10:26
 7/8 anonim ***** válasza:
89%
Második vagyok, akkor így teljesen más a dolog...
2008. nov. 10. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:
95%

Ez is örök vita lesz, mint sok midnen más...

Én azt mondom, hogy ha én is minden nap fürdök-és nem csak azért mert a babák nem koszosak, de ők is izzadnak, vannak váladékaik, mint nekünk, mert én is lefürdök télen nyáron minden nap, még ha nem is lettem "koszos"-akkor a babának is jólesik a fürcsi. Engem is pl ellazít, megnyugtat, és lányom is. Ha hisztis, nyűgös, elég a kádba tenni, és minden görbe egyenes lesz.

És igen,a másik oldala a vízre nevelés. Volt egy ismerősöm, aki felnőtt korában is hetente egyszer fürdött, mert ezt szokta meg kiskorában. Na, akarsz egy ilyen emberrel együtt élni, szeretkezni?...

Tudom, te törölgeted, tisztán tartod, de mégis más egy fürcsi. 12 hetesen már nem olyan kicsi a baba, és megfosztod a locsizástól, amit imádna.

De mindemellett a te döntésed, és ha te így látod jónak, akkor higgy ebben és tarts ki emellett.

2008. nov. 10. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!