Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetes babám még mindig...

6 hetes babám még mindig üvölt ha fürdetem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ha mind két kezét fogja valaki akkor kicsit lehalkul, de azt se mindig. Úgy sajnálom szegénykém. Már attól félek, hogy megutál. :-)
2010. aug. 7. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Van valami alatta a fürdőkádban? nem csúszkál benne? Én mindig alá terítettem egy textilpelust fürdetés előtt. Az enyém is sírt, ha nem volt ilyen alatta. Ha nem érzi magát biztonságban a vízben, sírhat. Vagy nem ijedt meg valamikor fürdetés közben? Lehet, hogy számára túl meleg vagy hideg a víz... Annyi oka lehet, hogy miért sírhat, csak találgatni tudok.
2010. aug. 7. 15:53
 2/11 anonim ***** válasza:

Akkor valami nincs rendben...

- megfelelő a víz hőmérséklete?

- a fürdőszoba hőmérséklete?

- hogy tartod? lehet nem érzi magát biztonságban!

- ha ideges vagy, azt is egyből megérzi a baba, legyél határozott és a lehető legnyugodtabb! Egy bizonytalan ember kezében te is rosszul éreznéd magad.

- nem volt esetleg valami rossz élménye fürdetéskor a 6 hét alatt?

2010. aug. 7. 15:54
 3/11 A kérdező kommentje:

Ezt kipróbálom, hogy teszek alá valamit, hogy ne csúszkasson, mert valóban meg szok ijedni.

Köszönöm!

2010. aug. 7. 15:54
 4/11 A kérdező kommentje:
Újjszülött korától visit. A nagyobb gyerkőcökkel is igy voltam, de ők már egy hónaposan nem sirtak. Már mikor vetkőztetem és érzi, hogy fürdés lesz már akkor ráteszi. :-(
2010. aug. 7. 15:56
 5/11 anonim ***** válasza:
De hogy utál meg.Én is ugyan így voltam a kicsivel üvöltött mint akit nyúztak.Próbáld meg hogy megfordítod és úgy mosdatod le.De ha ez sem jön be akkor türelmesnek kell lenni és minnél többet gügyögni neki amig fürdik.Tudom hogy úgy nehéz ha üvölt de akkor is halja a hangodat.Biztosan enyhül majd neki a félelme.Mi 22-én leszünk 4 hónaposak és még most is látom rajta hogy egy kicsit fél de legalább már nem üvölt.Szegénykém azt sem tudja hogy mibe kapaszkodjon,de amikor megfordítom szemlátomást jobban érzi magát.
2010. aug. 7. 15:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Pedig a párom és tesók is körülötte vannak és fogják a kezét, beszélünk hozzá, de van hogy ki kell vennem közben magamhoz ölelni, mert annyira sir.
2010. aug. 7. 15:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Ja igen a csúszás gátló az nagyon jó találmány nekünk is van.A nagy fiam egészen 4 éves koráig használta még a nagy kádban is mert állandóan állva játszott és féltem hogy elcsúszik.
2010. aug. 7. 15:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is utálta kb az első két hónapban, aztán úgy fürdettük, hogy megetettem és amikor kellemesen tele a poci, akkor jött a fürcsi, így nem ordított, ilyenkr már inkább az alvást várta. Aztán már mindegy volt a sorrend, mert megszerette a fürdést. Ma már ki sem tudom szedni a kádból.
2010. aug. 7. 16:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom is 6 hetes és az elején nálunk is ez volt!Pedig volt alatta pelus és két oldalról fogtuk apával!Míg rájöttünk,hogy utálja a meleg vizet!:)))Így éppen langyosban fürdetjük és vigyorog közben!!!!
2010. aug. 7. 16:26
 10/11 anonim ***** válasza:

nekünk meg épphogy nem forró vizet kellett vinni, abban nem üvöltött. 40-41 fokosban pancsolt, a 37-ben visított.

ha a pelus se válik be, vennék egy olyan biztonsági fürdető bigyót, ami tartja a babát a kádban, hátha így biztonságban érezné magát.

vagy próbáld meg arccal előre beletenni, úgy, hogy az alkarodra fekteted, hogy lássa, hova teszed, úgy talán nem ijed meg. úgy is meg tudod mosni rendesen mindenét, és ha nyugodt, esetleg hátára fordítod.

és etesd meg előtte, teli pocival mindig jobb kedvük van:)

2010. aug. 7. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!