Ha csak régi nevekből választhatnátok, hogy hívnák a gyermekeiteket és miért pont úgy?
Kezdem én: Ervin és Erzsébet
Az Ervin simán tetszik, az Erzsébet pedig szerintem királylányos. :)
3 gyerekemből kettőnek ilyen neve van: András és Katalin. Szüleik után kapták.
Ha Katalin fiúnak születik, akkor Gergely lett volna.
Kiindulva abból, hogy a nagypapámnak Iván, az üknagyapámnak Roman (bajor), a szépnagyapám testvérének pedig Alexandrina volt a keresztneve, elég széles a paletta a nevekből, amit a mi családunk már
több mint száz éve ismert.
Egyébként is az autentikusabb nevek jobban tetszenek, mint a mai elcsépelt divatnevek.
Ha fiaim születnek, biztos, hogy Dénes és Róbert lesz a nevük.
Női nevek közül nagyon tetszik a Veronika, Dorottya, Kornélia, Annamária.
Számomra a Gál név tetszik. Az pont régi név, csak mostanában nem használják. Illetve a Vajk név tetszik, ami hagyományos, de szintén ritka név manapság.
Lánynevek közül talán a Franciska és az Ella tetszenek. Az Ellát a mai napik adják, pedig nem egy mostanában beírt név.
Fiú: Péter, István, András, Gellért, Albert, Lőrinc
Lány: Julianna, Anna, Tímea, Noémi, Róza, Rozália, Éva, Edit, Zsófia, Aranka
Az első fiam Péter lett, ha a második baba is fiú, ő András, a harmadik opció (három babát akarunk és ha az is fiú lenne) újabb keletű, azt nem írom le, de merőben megdöbbentettünk vele mindenkit, az első két opció után.
Ha kislány, én az Anna párti vagyok, de a férjem annyira nem, így középutat kerestünk (Panna) Illetve a Krisztina.
Anna, Angela, Magdalena, Rozalia
Emil, Erik, Ervin, Matyas
Fiú:
Hunor, Gergely,Gábor,Kálmán,Kelemen
Lány:
Anna,Katalin,Borbála, Boróka,Regina,Klára,Júlia,Julianna
#29: Pont itt olvastam, hogy a nagymamáink korában a Krisztina névre mondták azt, mint ma a Dzsesszikára, Tifanira, hogy: “Mennyire idegen hangzású és túl modern név!” 😆
Így visszagondolva elég vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!