Ha csak régi nevekből választhatnátok, hogy hívnák a gyermekeiteket és miért pont úgy?
Kezdem én: Ervin és Erzsébet
Az Ervin simán tetszik, az Erzsébet pedig szerintem királylányos. :)
Mennyire régi? Meg ugye az a gond, hogy sokan nem tudják egy-egy névről, hogy régi..azt hiszik hogy újhullámos, pedig csak elő vették és újra felkapták.
Tímea, Noémi újnak számított 30 éve, pedig Jókai regényében is szerepel...
De ha mondjuk hagyományos, amik 30-70 éve volt divat.. Fiú:Gábor, Attila, András. Ezek benne is voltak a névlistámban, egyéb ok miatt zártam ki őket, nem azért mert nem tetszettek.
Lány: Noémi vagy ha nem számít elég réginek akkor Anna(bár családban van már pici lány ezzel a névvel). Zsófia, Laura.
Lőrinc, András, Gergely így is hívják őket, mert tetszenek és amikor választottuk a nevüket, valahogy ezek illettek hozzájuk a legjobban.
Lány névből ami “régi” talán a Júlia tetszene a legjobban.
Júlia Sára Anna (Annánk van is)
Endre, Nándor esetleg Mátyás
Lány: Ilona, Klára
Fiú: Vilmos, Zsigmond
Fiú: Pál, bár inkább a becézése a Palkó tetszik nagyon
Lány: Róza
Milyen szempontból régi? Régen is használták, de most is divatos vagy olyanokra gondolsz amik most nem divatosak?
Nekem pl az Irén név nagyon tetszik, de férjem lehurrogott, hogy az öregasszony név. Valóban egy idős rokonunkat hívták így, rajta kívül senkit nem ismerek én sem, de szerintem szép név.
Fiú névből nekem is az Ervin tetszik, de szerintem ez lassan kezd visszajönni a divatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!