Ha csak régi nevekből választhatnátok, hogy hívnák a gyermekeiteket és miért pont úgy?
Kezdem én: Ervin és Erzsébet
Az Ervin simán tetszik, az Erzsébet pedig szerintem királylányos. :)
Anna,István
Nálunk az első lány a családban mindig Anna volt.Mi most a lányunk születésekor megtörtük a hagyományt kicsit, de második keresztnévnek azért megkapta.
Az Istvánt szerintem nem is kell magyarázni szép férfinév bármikor adnám a fiamnak, ha az születne.
Mi számít régi névnek?
Még nincs babánk, de tervezzük.
Ha lesz, akkor:
Fiú:Botond
Lány:Flóra (Jókai, és József Attila műveiben is szerepel ez a név, tehát gondolom vehetjük réginek)
De ha nem lehetne a fenti kettőt választani, akkor:
Viktória - Páromnak és nekem is tetszik,nőies, jól becézhető.
Péter - Viszonylag régi, viszont mégsem Lajos,József,Béla. Csak úgy tetszik,nincs oka.
Ervin, pont nagyesélyes a tesónak :) nem is tudtam, hogy régi névnek számít. Egy gondom van vele, hogy nagyon hasonló a fiam nevéhez, de lehet pont ezért tetszik annyira.
Ugyanez a bajom a Henrikkel is pedig imádom.
Lány névvel viszont hadi lábon állunk. Nekem a Helga és az Olga tetszik. Abból is inkább az előbbi passzol jobban a vezetéknévhez.
Dénes és Gréta.
Ha Magyarországon élnénk, akkor adnám is a gyerekeimnek. Egyszerűen tetszenek, nincs extra kötődés hozzájuk
Nem tudom, mi számít régi névnek. :)
De a hagyományosabb nevek közül a következőket szívesen adnám:
Fiú: Tamás, Csaba, Péter
Lány: Anna, Tímea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!