Kicsit meg vagyok zavarodva. A glutént mikortól lehet babáknak adni?
A nagylányom már 3 éves. Amikor őt kezdtem hozzátáplálni, a csapból is az folyt, hogy a glutént nem szabad 8 hónapos kora előtt adni.
Mostmár 5 hónapos a pici. Eddig csak anyatejes. Ma mentem neki bevásárolni. Nézegettem a tejpépeket és az tűnt fel, hogy a sornyi tejpép közül, ami 4 hótól van, csak 2 fajta volt gluténmentes.
Akkor most, hogy is van. Az elmúlt pár órában megnéztem pár hozzátáplálási táblázatot, és olyan mintha 180 fokot fordult volna világ :-(
Nem tudom, hogyha tartom magam az első gyerekemnél alkalmazott rutinhoz, akkor nem-e okozok kárt a babámnak?
Nem okozol kárt. Azért változik a szemlélet, mert az erre irányuló kutatások egyre több dologra világítanak rá, amiről régen azt hitték jó, mára már nem biztos, hogy valóban az. A glutént 4 hónapos kor után ajánlják bevezetni, és 7 hónapos kor előtt.
Ne felejtsd el, hogy a világ halad előre, ahogy te sem a 30 évvel ezelőtti rutin alapján neveled a gyereket, úgy ez is változhat:) Csak már fejlettebb a világ, gyorsabban derülnek ki dolgok:)
4-7 hónapos kor között kell bevezetni a glutént a mai hozzátáplálási irányzat szerint.
Én 6 hónapos korában vezettem be, pedig az öcsém lisztérzékeny, de egy csecsemő belgyógyász ezt mondta, 6 hónapos korától kapjon glutén tartalmút, csak jobban oda kell majd figyelni az esetleges tünetekre.
6 hós kor után ráérsz, főleg he 5 hónaposan még anyatejes
Én is akkor kezdtem.
előz
nekem is az egyik hugom lisztérzékeny.
Látjátok, pont ez zavart meg.
3 éve még 8 hónapos kor alatt nem javasolták, most meg, hogy 7 hónapos korig be kell vezetni.
Mire a harmadik babámat fogom hozzátáplálni, lehet, hogy odajutunk, hogy már az anyatejes táplálást is rossz szemmel fogják nézni :-D
Én is totál meg vagyok zavarodva: igaz az első babám, de mindenhol mást mondanak. Valahol még mindig nem ajánlják egy éves kor előtt, valahol 8 hós kor előtt, és "az új ajánlás szerint" 7 hónapos koruk előtt kell bevezetni. A doktornő is csak ennyit mondott, hogy az új irányelvek szerint már lehet. De szerintem szive szerint azt mondta volna, hogy még nem kell (nekem is ő volt a gyerekorvosom, tehát nem fiatal) Azt is olvastam, hogy akkor érdemes még, amíg van anyatej....
Hááát... addig, addig vaciláltam, amíg 7 hónapos kora előtt egy héttel kezdtem babakekszet tenni a tízórai gyümölcsbe, valamikor zabkorpát teszek bele. Már a főzelékbe megpróbáltam a lisztet: egy babakanál fehér, egy kanál kukoricaliszt....
Itt olvastam multkor egy választ, hogy azért lett 23 évesen valaki alergiás, mert pici korában rosszul táplálták. A tv-ben is volt erről szó, hogy nem azért alakul ki a felnőttkori allergia, mert pár hónaposan pl. narancsot adunk a babának, hanem a folyamatos rossz evési szokások miatt. Én meg szentül hiszem, hogy ez a sok sugárzás, amit a mobiltelefonok, internet, gps-ek stb. miatt miatt ér minket, a sok műanyag, amit eszünk, a mozgásszegény életmód stb. ettől vannak a mostani betegségek, nem elsősorban a csecsemőkori etetéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!