Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány éves korig kell babáknak...

Hány éves korig kell babáknak a fenékben mérni a lázat?

Figyelt kérdés
A 2 éves kislányomnak mérhetem már a hóna alatt?
2011. okt. 30. 16:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Már egy évesnek is lehet hónaljban, kétévesnek meg már semmi esetre sem fenßékben mérném. Ha ölbevéve nyugton van, akkor sokkal kellemesebb is neki, meg neked is.
2011. okt. 30. 16:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak nem igazán engedi, ahogy mozgatja a kis karját kicsúszik és nem akarja, :(
2011. okt. 30. 16:21
 3/11 anonim ***** válasza:
Vedd ölbe, és pl nézzetek mesét, vagy valami hasonlóval foglald el.
2011. okt. 30. 16:23
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2011. okt. 30. 16:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Az én lányom már 2,5 éves.

Megengedi hónaljban mérni, de ott mindig más értéket mutat,mint popsiban (tudom a levonást, tehát a végleges értékre gondolok).

Általában hónaljban kevesebbet mutat a mérő, akár higanyossal akár digitálissal mérem.

2011. okt. 30. 16:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Én 3 hónaposan is hónaljban mértem, csak tudni kell hogy melyiket hogy kell értelmezni. Aztán 1,5 év körül vettünk egy fülben mérőt, az a legjobb, játéknak veszi hogy mérjük vele.
2011. okt. 30. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:
kb. fél éves korától hónaljban mérem. leülök törökülésbe, ölembe veszem, lázmérő a hóna alá, egyik kezemmel azt fogom és közben finoman felfelé nyomom, hogy a helyén legyen, másikkal meg lefogom a karját és az oldalához szorítom :) 2 perc... :)
2011. okt. 30. 16:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat! ;)
2011. okt. 30. 16:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Fülben nem lehet lázat mérni. Még a kórházban is hoznak egy másik hőmérőt, ha felmerül, hogy esetleg lázas a gyerek.

Hónaljban bármilyen hőmérővel legalább 10 percig kell mérni, és kipróbáltam valóban feljebb megy még legalább fél fokot.

Popsiban a legbiztosabb.

Bár én bevallom igazándiból sehol nem mérem, beteszem a hőmérőt, ha nagyon elindul felfele és egyébként is rosszul van a gyerek, nem méricskélem adok lázcsillapítót.

Ha meg jól van a gyerek, de kicsit meleg, és csak lassan megy felfele, akkor azért nem mérem, mert úgysem adok lázcsillapítót, és egyébként is a láz fontos a védekezés szempontjából.

2011. okt. 30. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
ott méred ahol akarod az első naptól kezdve. van fül hőmérő is.cumis hőmérő is ami jobb nektek.azt kell alkalmazni.
2014. jan. 1. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!