Ti mennyi ruhával készültetek a baba érkezésére?
Főleg nyári hónapokban születendő babák ruhadarabjai érdekelnek.
56 vagy inkább 62-es méretet használtatok ti?
Miből hány darabot vettetek?
Body, rugi, kisnaci, sapi, zokni, hálózsák..?
Hát én tipikus iskolapéldája vagyok annak, hogy felesleges a rengeteg ruha :D
Bevásároltam valami 50 db-ot vegyesen naci, body, rugi stb. Ebből ha jól számolom hordott kb 20at, és jött is a következő méret. Most meg itt áll már három zsák ruha, és nem tudom mit kezdjek vele..
Nekem a dokim minibabát jósolt, ezért én tartalékba vettem 2-2 db 50es méretű bodyt kisnadrággal, de centire pontosan 56al született a fiam.
56-osból elég lesz mindenből 5 db (body, rugi,kisnadrág,zokni), sapkát is vegyél azért 1-2 dbot, kórházban nálunk kötelezö volt ráadni és nagyon oltottak ha nem volt rajta
Hálózsákból én eleve 62-es vettem, viszont hosszú ujjút és vékonykát, nem azt a vastag plüsst, enyém szerette, de pl tesómé nem maradt meg abban, csak pólyában.
62-es méret enyémre elején extrém nagy volt, szinte elveszett benne :) de könnyebb úgy vásárolni hogy ebből is veszel azért pár darabot, mert ki tudja mekkora lesz a bébi :D
Túl sok volt nekem mindenből mert rengeteget kaptunk használtan is
Az én babám nagyon sokat kakilt sokszor összekentem az elején a ruháit mert béna voltam
Júliusban született
Attól függ milyen gyakran akarsz mosni
5 hosszú
5 rövid
Mekkorának jósolják?
Nekem. Picinek mondták
3 kg-mal született
Az 56-os és nagy volt rá
50-es kellett
De ebből csak 2-3 db volt
Cicanacikat használtam
Zoknikat
Én a rugikat nem szerettem hiába volt pici mert a lába arányaiban hosszabb
Ennek ellenére hasznaltuk
( most is 1 számmal nagyobb nadrág kell neki)
Aztán olyan meleg lett h egy szál pelusban is izzadt
Ha bármit kevésnek érzem beküldöd a párodat vagy bárkit egy H&M be vagy C&A ba és vannak 5 db-os body szettek és cicanaci szettek is
De 3 nap alatt megjön webshopon 😉
Előző
Nyári babám a második, az első refluxos volt, neki 8-10 darab volt body és rugi de kevés volt mert napi jópárszor át kellett öltöztetni, ezért a kicsinek vettem 15 bodyt, vékony rugit vagy 10-et, talpas nadrágból is kb 10-et. Napozókat is vettem de az első 2 hétben nem volt ráadva, kb 6-8 volt az is. Számítva arra, hogy nyáron csak gyorsan szárad minden. Elég volt, 3-4 naponta mostam neki, de sokkal kevesebbet bukott, mint az első. 56-os ruhákat vettem előre de a születése után a férjem vett 50-es méretet, mert picike lett, 48 cm. Első babám se volt nagy, 52 centi, rá az 50-es kicsi volt. Az 56-ost 1 illetve 2 hónapos korukig hordták, a kicsi kb 3 hetes korától.
Sapi 2 volt, zokni kb 5, hálózsák 2, hogy legyen váltás, nyári babámnak.
Én sokat vettem, mert nem szeretek állandóan mosni. 10-15 body, rugi, naci kényelmesen elég szerintem.
Méret... lányomnál 56-osokat vettem, annyira pici lett, hogy nem is 50, hanem 44es méretért futott a férjem a tescoba (nem volt korababa). A fiamnál erre alapozva már inkább 50esből vásároltunk be. Jól tettük, ő se lett nagy, bér a nővérénél azért nagyobb, így pont jó volt. Amúgy most 4150 gramm, 55 centi kb, és az 56-os méret jó rá még. A 62 szerintem kezdésnek csak az óriás babákra jó.
Köszönöm szépen mindenkinek!
Én június elejére vagyok kiírva.
Lassan tervezzük beszerezni a dolgokat a babának, teljesen tapasztalatlanok vagyunk, ismerettségi körünkben sincs nagyon pici baba, akitől kérdezhetnénk.
Sokat segítettetek!
Kislányom időre született 2650 grammal és 47 centivel, így rajta az 56-os ruhák is lógtak, vettünk pár 50-est, de 56-ból sok volt, 4 hónapos koráig azokat hordta :)
Mai napig minden méretből viszonylag sokat veszünk. Függ a mosási szokásaidtól, attól is, hogy bukós lesz e a baba. De ha valamiből kevés van pikk-pakk tudtok venni akkor is, ha már megvan a baba.
Most se egy óriás, 5 évesen 102 centi :D
Rövid ujjú body: 56-os 7 db, 62-es 18 db
Hosszú ujjú 2 db 56, és 5 db 62
Rugi 4 db (egyiket sem használta a júliusi gyerekem)
Napozó 4 db 62
Nekem az a tapasztalatom, hogy a Lidl lupilu és H&M ruhák sokkal tovább jók, mint a többi márka. C&a nagyon kicsi méret, meg a pepco is. Utóbbi jócskán össze is megy 40 fokon is.
Szerintem kell ruha, ha nem akarsz állandóan mosni. Nekem volt, hogy egy nap 7 alkalommal öltöztettem át. Bukott, nyakig osszekakilta magát...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!