Ki mit tud a pneumococcus védőoltásról?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy beadassam-e. 10 hetes a babám.2010. jún. 30. 20:58
1/5 anonim válasza:
egy súlyos betegség, tulajdonképp egy időzített bomba, mert a bacik ott vannak az orrban. Ha áttörik az orrnyálkahártyát, akkor súlyos betegséget okoznak, amibe vagy belehal a pici vagy évekig tart míg felgyógyul, de maradandó károsodást is szenvedhet.
2/5 anonim válasza:
Én nem adattam be. Amit az első ír, az igen ritka.
3/5 anonim válasza:
több nyugat európai országban már kötelező védőoltás ez is. A pneumococcus baktérium okozza a legtöbb középfülgyulladást, tüdőgyulladást, meg mindenféle légúti gyulladásokat. Én beadattam a babámnak már túl vagyunk mind a három védőoltáson. Semmilyen mellékhatása nem volt. szerintem nagyon hasznos oltás.
4/5 anonim válasza:
Szia.Nálunk mindenki beadatta a kisbabájának,hisz nagyon sok közösségben terjedő betegségre nyújt védelmet.Nekem nincs saját tapasztalatom,de itt azt mondták az anyukák ahol ovis testvérek vannak,nagyon kevés betegséget kapott el belőle a kistestvérük.
Mi már 6 hónapos kora előtt megkaptuk,mert veszélyeztetett a babám,így mi 3-at kapunk.Ha kéred inkább csak 6 hó felett,mert akkor csak 2-t kaptok.
Egyébként ma volt nálunk éppen a védőnő és mondta,hogy eddig 10 féle betegségre tartalmazott ellenanyagot,most az új már 17-re.én beadatnám (beadattam),nálunk nem volt az oltásoknak mellékhatásuk.
5/5 anonim válasza:
Én is beadattam.Szeretnék majd ezt az oltást is kötelezővé tenni,ezért ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!