Igény szerinti táplálás csak szoptatással, vagy
tápszerrel is működik?
Figyelt kérdés
Eddig úgy etettem a babámat,de mivel egyre kevesebb a tej,lassan tápszerezni fogunk.3 hónapos,és összevissza evett,amikor megéhezett.De azt olvastam,hogy a tápszernek több idő kell,mint a tejnek,hogy megemésztődjön.De ezt hogy lehet megoldani,ha a baba éhes és enni kér hamarabb?Mert ő van,hogy akár másfél,két óránként is eszik kevesebbet.Hogy kell átszoktatni?
2010. jún. 30. 20:43
1/10 anonim válasza:
Nálunk nem volt különbség. kb. 3 óránként szopizott és a tápszert is így eszi. Én mindig az ő jelzése alapján adtam neki enni.
5 hós
2010. jún. 30. 20:56
2/10 anonim válasza:
Teljesen normális, hogy akár meásfél óránkért kér cict, c valószínüleg szomjas ,azért is eszik keveset, tulképp iszik.
Emiatt nem kell neki tápszer.
Ettől ne gondold, hogy kevés tej.
Tavaly nyáron, az akkor 5 hós láynom simán cicizett 2 óránként, mert meleg volt.
Azóta is szopik, 16 hós lesz.
2010. jún. 30. 20:57
3/10 anonim válasza:
szia, nekem az elején volt, hogy kevesebbet evett egyszerre mint kellett volna, ezért gyakran cicire kéretőzött. én kicsit "megkínoztam", nem adtam neki, amikor 1 óra múlva kért volna, hanem kicsit húztam az időt, figyelemeltereltem, ahogy lehetett. nagyon hamar, kb. 2-3 alkalom után rájött, hogy ha evésidő van, akkor annyit kell enni, hogy jóllakjon.
2010. jún. 30. 20:57
4/10 A kérdező kommentje:
Az valószínű,hogy szomjoltás miatt eszik most gyakrabban,azt viszont tudom,hogy csökken a tej mennyiség,mert van amikor nem szopik,hanem lefejt tejet kap,és bizony már nincs 120-130,csak 70-80 :( ,tehát pótolni már pótolom neki,ha kell,de ha nem lesz tej,és CSAK tápszerezünk,akkor? Azt majd nem kéri olyan gyakran? De mi van ha igen? Lehet adni amikor kér?
2010. jún. 30. 21:13
5/10 anonim válasza:
Valóban lehet, hogy tényleg csak szomjasabb és ezért szopik gyakrabban.
A másik kérdésedre is válaszolnék azért...az én lányom másfél hetes korától tápszerpótlást kapott. Sosem korlátoztam mennyit ehet tápszerből, annyit evett amennyit csak akart. Hozzáteszem, hogy az én lányom sosem volt hasfájós, akkor sem ha valamilyen oknál fogva sikerült csak anyatejjel jóllakatnom. A "kortáltan" tápszerfogyasztás ellenére egyáltalán nem hízott el, mindig kevesebb volt a súlya mint a magasságához és korához mérten lennie kellett volna.
2010. jún. 30. 21:13
6/10 anonim válasza:
tápszernél nem szabad túletetni a babát. A 3 óránkénti etetés pont a tápszeresekre lett kitalálva. Ha ne adj isten oda juttok, akkor közben csak vizet adj neki, meg próbáld ki a cumit. Remélem sikerül a szopit fenntartani
2010. jún. 30. 21:24
7/10 anonim válasza:
Ha csak tápszert eszik a baba, akkor 3 óránként szabad neki csak adni.Ha már nagyon nem bírja, akkor 2,5 óra még belefér.
2010. jún. 30. 22:19
8/10 anonim válasza:
1. vagyok, szerintem nézd meg a gyakorlatban, hogy lesz. Ahogy nő a babád, úgy alakul ki nála, hogy tovább bírja. Lehet, hogy magától beáll a 3 óránkénti evésre rövid idő alatt. Ha éhes, akkor éhes. És ha 2,5 óra telt el, nem tudsz mit tenni, sírni csak nem hagyja senki, főleg ha éhes a babája.
Nekünk felírta a doki az 1-es tápszert, hogy tovább bírja vele a babám, meghogy az éjszakát végig aludja, hát semmi változás nem volt. Minden maradt a régiben, mint a start-os tápszernél.
2010. jún. 30. 23:15
9/10 anonim válasza:
Tápszerrel is igény szerint lehet etetni!!! Nem tápszeres babákra lett kitalálva a 3óránkénti etetés, hanem pont a szoptatás miatt, még nagyon régen!
2010. jún. 30. 23:33
10/10 anonim válasza:
Nallunk csak az lett a kulombseg, hogy amig csak szopizott addig 3 orankent evett es este 8-kor fekudt le es felkelt enni 12 vag 1 ora korul aztan aludt reggel 7-gi. Amiota hozzapotolok neki tapszerrel mert sajnos nekem is keves a tejem azota 4 orankent ehezik meg es elhagyta az ejszakai 12 vagy 1 oras ebredest es csak reggel 7 utan ebred. Nallunk reggel es delben meg csak szopi van en delutan es este potlok hozza mert addigra valahogy nincs mar annyi tejem. 5 honapos a kisfiam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!