Tápszeres babánál mikor lehet elkezdeni a hozzá táplálást? És mivel kell kezdeni? Egy nap hány táplálás legyen más, mint tápszer?
4 hónaposan el lehet kezdeni, de nem kötelező. A gasztros dokink azt mondta elég 6 hónaposan, akkor is ha tápszeres.
Én 4,5 hónaposan kezdtem pár kanál almalével tízóraira, hogy délutánra kiderüljön, hogy bírja-e a gyomra. Harmadnap már almapürét kapott, kb. 1,5 hétig tartott a tízórai kiváltása. Az ebéddel folytattam, annyi különbséggel, hogy akkor zöldséget adtam. Turmixolva krumpli, répa, sütőtök, cékla. Persze egyesével kóstoltatva. Lényeg a fokozatosság.
6 hónaposan, mert ba bélrendszer neki sem érett, attól mert tápszeres
Védőnődnek meg gratulálok:-(((
nme amiatt, hogy a gyomra nem fejlődött ki (he nem fejlődött volna ki, akkor semmit se tudna enni), hanem ez miatt:
A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. (Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába) de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környé kén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!