Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért "domborít"? Így akar...

Mért "domborít"? Így akar felülni?

Figyelt kérdés

4,5 hós kisfiam néhány napja, amikor hason van sokszor tolja magát felfelé, úgy hogy csak a feje-válla és a lábfeje van a földön. Gyakran behúzza maga alá a lábát és úgy lökdösi magát. Jól elvan így, de éjjel is csinálja, ha nem sikerül neki elkezd sírni. Másnál is ez van?

Egyébként egy hónapja a hátára tud fordulni és vissza, sokat forog, tehát nem ezt gyakorolja...

2008. nov. 8. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen valószínűleg felülni próbál, de ha sír te előtte mársegíts neki, hogy kitámasztod, vagy óvatosan átbillented, egyre kevesebb segítséggel, mert úgy hamarabb rájön hogyan kell.

Az is lehet, hogy csak próbál hátrafordulni, szerintem ülni még nehezen fog neki sikerülni, de ha ennyire próbálja, akkor segíts neki.

2008. nov. 8. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is így tanult meg felülni és a mai napig így csücsül fel, persze a másodperc tizedrésze alatt teszi meg most :) Már egybeköti bohóckodással (9 hós), van hogy csak nézelődik fejjel lefelé, közben vigyorog és magyaráz :)))
2008. nov. 9. 07:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2008. nov. 9. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én lányom a héten lesz 20 hetes és 1 hete ő is ezt csinálja. Négykézlábbra nyomja magát a lábával tolja magát és a fején támaszkodok közben, néha úgy félek, hogy kitörik a nyaka. Nekem így fordul a hasáról a hátára is megemeli a hasát és átdobja magát. Ő még csak 1x fordult a hátáról a hasára, de a hasáról a hátára 1 pillanat alatt már 3 hete. Ma meg négykézlábbra nyomja magát és hintázni kezd:))
2008. nov. 9. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!