Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi ez, amit a 13 hós kislányom...

Mi ez, amit a 13 hós kislányom csinál (ha van neve), és hogyan tudám ezt helyesen kezelni?

Figyelt kérdés

Az apróbb histiktől (pedig nem reagálunk direkt) eljutottunk oda,hogy ha nem abba az irányba mozdulok, amerre ő szeretné, akkor visítani kezd.

13 hónapos! Nagyobbanknál hallottam már ilyesmit,de döbbenten állok a tények előtt. Kb 1 hónapja kezdett egyre inkább hisztis lemnni,ésmostmár komolyan mondom, reggel az ébredéstől számítva 2 óra alatt kikészülök tőle.

Amit írtam,azt szó szerint értsétek, ha nem azt csinálom amit akar, ha nem azt adom oda amire mutat, ha nem jó irányba mozdulok...stb rögtön visít. A porszívó, amit eddig imádott, ésoha nem volt baja vele, együtt porszívóztunk, mot ha bekapcsolom, már sírva fakad.

Vannak persze néha ey 10-15 perces szakaszok, amikor éppen jól elvan, és lehet vele szépen játszani, olvasni a könyveit,de aztán megint kezdi...

Tanácstalan vagyok.

2010. jún. 30. 08:55
 1/5 A kérdező kommentje:

Az kimaradt,hogy eddig, ha bárkivel egyedül hagytam, semmi gond nem volt, mindenkivel lejátszik, barátkozós gyerkőc.

Kb egy hete, ha az apjával marad ketten, akkor is folyton enem keres...

2010. jún. 30. 08:57
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Hagyd rá, majd megtanulja hogy sírással nem lehet mindent elérni. Ha olyat kér amit lehet pl játék add oda neki de mondjad hogy kérem tessék hogy tanulja nem sírással kell kérni. Ha meg olyan kell amit nem szabad mindd el neki nem és miért és hadd sírjon csak így érti meg hogy a nem az nem. Nehéz de most kell leszoktatni a hisztiről mert így kimozdulni is kellemetlen lehet vele számodra ha mások előtt is elkezdi!
2010. jún. 30. 09:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kezelni kell ezt a helyzetet. Ha úgy ugrassz, ahogyan ő sír, akkor azt tanítod meg neki, hogy mindent el lehet érni egy kis hisztivel, vagy talán úgy is felfoghatja, hogy jutalmazod a hisztiért.

Én nem engedtem neki. Ha hisztizett, akkor elmagyaráztam neki, hogy ha hiszti nélkül kérte volna, odaadtam volna, vagy megtettem volna. Ha hisztizik nem adom oda/nem teszem meg. Az eredmény az lett, hogy egy pár hétig még hisztizett, aztán a hiszti után megtanulta nyugodtan elmondani/megmutatni mit akar. Ha látta, hogy többre megy velem, ha nem hisztizik, megváltozott. Ehhez persze határozottság kell, meg kitartás. Figyelj oda rá akkor is, ha nem hisztizik és dícsérd meg gyakran, ha el tudja mondani sírás nélkül amit akar. Persze azt is meg fogja tanulni lassan, hogy nem lehet mindent megkapni...

Ami pedig az apukát illeti: talán vele nem mindig éri el amit akar?

Sok kikert és kitartást!

2010. jún. 30. 09:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Jaa, én nem reagálok a hisztire, soha nem csinálok meg semmit ha hisztizik, ez egyértelmű. Sőt, apuka még engedékenyebb, mint én. És mindigy elmagyarázoko neki mindent...csak nem tudom,hirtelen ez a hiszti miért jött elő...
2010. jún. 30. 10:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia. Lányom dettó ugyanez volt, aztán a dokink felvilágosított hogy jön a szemfoga és a rágófoga, azért ilyen. Amikor kibújtak, semmi gond nem volt, ugyanolyan "csendes" hiszti nélküli kislány lett mint volt. Végülis ez nem is igazi hiszti, hanem a fájdalom miatti feszültség,félelem. Akarja hogy mindíg vele legyél, akárhol is van, akármit is csinál stb...

Azok a 10-15 perces szakaszok meg azért jobbak, mert akkor valózínű nincs olyan elviselhetetlen fájdalma.

2010. jún. 30. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!