Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha néha mikróban melegítek?

Baj, ha néha mikróban melegítek?

Figyelt kérdés

4 hónapos kisfiam tápszert kap és néha úgy csinálom a tápszert neki (főleg reggel), hogy előzőleg felforralok vizet és etetés előtt mikróban melegítem meg. Így nem kell reggelente annyit várni a kajcira...

Valaki azt mondta, hogy eszem ágában se legyen mikrózni a gyerek kajáját, valaki meg azt, hogy ha néha mikróba teszem, az egyáltalán nem baj, mivel, hogy előtte már felforraltam a vizet.

Most akkor baj vagy nem baj???


2010. jún. 30. 07:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A mikró nem mumus. Én is ott melegítek jópár dolgot. Nem viszem túlzásba, és nem 2 óráig melegítem:) de 1-2 perc miatt miért melegíthessem a tűzhelyen?
2010. jún. 30. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
*melegítsem
2010. jún. 30. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is szoktam néha mikrózni, de csak üveg cumisüvegben. Állítólag a műanyagból kivon valamit a mikrohullám.

2010. jún. 30. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
ha mikróba való műanyagban melegíted, akkor nem károsodik a műanyag, nem von ki belőle semmit...
2010. jún. 30. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem a műanyaggal van a gond. Az anyatejben lévő immunanyagot pusztítja el a mikrohullám. Nekem nem volt szükségem tápszerre, ezért nem tudom biztosan, de szerintem a tápszerben is van olyan immunanyag, mint az anyatejben. Bár már próbáltam tápszert, én a vizet melegítettem a mikróban és utána raktam bele a port, úgy ráztam össze. Ez nem olyan nagy idő szerintem.
2010. jún. 30. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Philips ezt írja:

Milyen hőmérsékleten biztonságos a cumisüvegek melegítése?

Nem javasoljuk a cumisüvegek és tartalmuk mikrohullámú készülékben való melegítését, mivel módosulhat az anyatej és a tápszer összetétele, valamint „forró pontok” képződhetnek a folyadékban.


Ami a BPA kioldódását illeti, bár van némi bizonyíték arra, hogy magas hőmérsékleten nagyobb arányú, de ez nagyságrendekkel az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által megadott határérték alatt van. Amennyiben mégis aggódnak a szülők, azt szoktuk javasolni, hogy kannában forralják fel a vizet, majd hagyják hűlni, mielőtt közvetlenül a sterilizált cumisüvegbe öntenék.

2010. jún. 30. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
08:03! Én is csak a vizet rakom be a mikróba és utána a tápszert!
2010. jún. 30. 08:11
 8/13 anonim ***** válasza:
Én pont ugyanúgy csinálom ahogy te, attól a 15 mp-től semmi baja nem lesz, amúgy is az Aventes cumisüveg bírja a mikrót. 15 mp alatt a kislányom 240 ml vize is megmelegszik annyira, hogy belerakjam a tápszert, ennyi időért nem kapcsolom be a főzőlapot.
2010. jún. 30. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és micróhullámú sütőben.

Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.

A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikróhullámú sütőben 0%-a kelt ki.

A mikróhullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra, fertőtlenítésre.

Hogy mire nem, azt a lenti levélben olvashatjuk. Lehet benne némi igazság.


A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.


Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel:

Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?


Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a Mikrohullámú sütőket!

Svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben).

A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.


Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek.


Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította.


A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."


Egy Amerikai orvosi intézet ( Walter Reed Army Medical Center ) kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy


NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!! CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI, AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.


A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.


AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI, HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.


__________________________________________________________

Ezt nem rég kaptam e-mail-en. Nem tudom, mennyire igaz, de érdemes elolvasni. Az viszont tény, hogy a mikro sokkal kényelmesebb!!!

2010. jún. 30. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is így csinálom ahogy te. Eleinte tűzhelyen melegítgettem, de éjszaka elég gáz volt, mert kb. 10 percet kellett várni mire felmelegedett a víz, így először akkor vezettem be a mikrót, aztán nappalra is.
2010. jún. 30. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!