Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha mikróban melegítek miért...

Ha mikróban melegítek miért van az hogy a tányér tűz forró a kaja meg hideg?

Figyelt kérdés
2010. dec. 3. 14:31
1 2
 1/17 anonim válasza:

Én ilyenkor inkább úgy csinálom hogy berakom 2 percre, aztán kinyitom, várok kicsit, megkavarom esetleg, aztán megint berakom 2 percre.

Gondolom könnyebben átmelegszik a tányér anyaga a mikrótól.

2010. dec. 3. 14:40
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Próbáld meg alacsonyabb Watton, hosszabb ideig, akkor a belseje is melegszik. De az is jó, amit előttem írtak.
2010. dec. 3. 20:06
 3/17 anonim válasza:
97%
Ha a tányér meleg lesz, a kaja pedig hideg marad, akkor nem mikróba való a tányér. Azért melegszik fel, mert az étel melegítésére szolgáló mikrohullámok nem hatolnak keresztül a tányér anyagán, hanem annak részecskéit késztetik gyors mozgásra, vagyis felmelgszik. Használj mikoróba való edényt.
2010. dec. 5. 14:50
 4/17 anonim ***** válasza:
vegyélúj tányérkészletet
2010. dec. 6. 13:15
 5/17 anonim válasza:
100%

Szia!

Üveg- vagy porcelán tányért használj, abban az étel melegszik át, nem a tányér vagy bögre.

2010. dec. 8. 08:35
 6/17 anonim válasza:
100%

A mikrohullámok az ételben lévő vizet hozzák rezgésbe, így melegíti fel a kaját. Ha ez pont fordítva van, akkor a hullámok nem jutnak el a kajáig, és a tányért hozzák rezgésbe. Normál esetben pont fordítva kell legyen. Kaja a forró, tányér a hideg.

Szóval új tányért neki :)

2010. dec. 9. 09:03
 7/17 anonim ***** válasza:
Már elnézést kérek,de véletlenül nem a grillező funkcióját használod ?
2010. dec. 9. 19:00
 8/17 A kérdező kommentje:

nincs benne grillező:D

köszi a válaszokat.

ma paprikáskrumplit ettem virslivel és a tányér szintúgy forró lett és a virsli is, de krumpli meg hideg maradt o_O

2010. dec. 9. 20:38
 9/17 anonim ***** válasza:
És a fagyasztott kiengedő funkció ?
2010. dec. 10. 07:10
 10/17 anonim válasza:

Szia!

Most lehet,hogy nagy butaságot írok,de nálam is ez a helyzet. A tányér melegszik és a kaja nem.

Azt tapasztaltam,hogy ez azóta van amióta mosogatógépben mosogatok és sérült a tányér vagy bögre bevonata. Elég egy hajszál repedés és azon beszivárog a víz(mivel a mosogatógép több órán át mosogat,így van ideje jól megázni a tányéroknak) Ha üveg edényben melegítek akkor nem áll fent ez a probléma. Akkor sem ha nincs sérülés a tányéron. :-)

2010. dec. 10. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!