Ha mikróban melegítek miért van az hogy a tányér tűz forró a kaja meg hideg?
Én ilyenkor inkább úgy csinálom hogy berakom 2 percre, aztán kinyitom, várok kicsit, megkavarom esetleg, aztán megint berakom 2 percre.
Gondolom könnyebben átmelegszik a tányér anyaga a mikrótól.
Szia!
Üveg- vagy porcelán tányért használj, abban az étel melegszik át, nem a tányér vagy bögre.
A mikrohullámok az ételben lévő vizet hozzák rezgésbe, így melegíti fel a kaját. Ha ez pont fordítva van, akkor a hullámok nem jutnak el a kajáig, és a tányért hozzák rezgésbe. Normál esetben pont fordítva kell legyen. Kaja a forró, tányér a hideg.
Szóval új tányért neki :)
nincs benne grillező:D
köszi a válaszokat.
ma paprikáskrumplit ettem virslivel és a tányér szintúgy forró lett és a virsli is, de krumpli meg hideg maradt o_O
Szia!
Most lehet,hogy nagy butaságot írok,de nálam is ez a helyzet. A tányér melegszik és a kaja nem.
Azt tapasztaltam,hogy ez azóta van amióta mosogatógépben mosogatok és sérült a tányér vagy bögre bevonata. Elég egy hajszál repedés és azon beszivárog a víz(mivel a mosogatógép több órán át mosogat,így van ideje jól megázni a tányéroknak) Ha üveg edényben melegítek akkor nem áll fent ez a probléma. Akkor sem ha nincs sérülés a tányéron. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!