11 hónaposan becsipogó légzésfigyelő?
Nekem azt is mondták, hogy normális babánál is hogy van hosszabb légzéskimaradás, ahogy felnőttnél is.
A baj az, hogy ezvaz állapot a felnőttnél egy nagy levegővételhez vezet.. Ez a reflex
Babáknál viszont gyakran kihuny a légzésreflex.. Fordított hatással van rájuk.
Én elvinném ha már ennyiszer előfordult
Szia, nekem 15 hósom van és havonta egyszer előfordul, hogy bejelez a figyelő. Rögtön felkelek rá és akkor hallom, hogy nagy levegőt vesz. Volt már kettő nehezen ébreszthető helyzetünk is. Sajnos itt nálunk nem igazán foglalkoznak a dologgal. Ugyanez, hogy feküdj be vele és megfigyelik, ami annyit tesz, hogy egy 15 mp-s légzéskimaradást csak én meg a légzésfigyelőnk fog érzékelni, pont mint itthon. Az apja tünetek alapján gyanúsan alvási apnoés, talán ez is közre játszik. Sajnos nem tudom, hogy kihez, hová vihetném. A gyerekorvos, a kórház ebben itt nem kompetens.
Egy biztos, a légzésfigyelő még nagyon sokáig alatta marad. Nekünk is angel care van, babaöböllel is tökéletesen tudjuk használni, normál kókuszmatrac van az ágyban.
Annyi még, hogy sokat olvastam a témában és az apnoéra hajlamosító tényezők közt vannak az állkapocs rendellenességek. A kisfiamnak gótikus a szájpadja, nem ez lenne az első, amiben gondot okoz.
Angelcare a miénk is, kb a legújabb verzió. És miutan hazajöttünk a kórházból heteken át képes volt pár percenként beriasztani. Azt hittem már megőrülök.. Volt hogy egymásba érték a riasztások. Alig kapcsoltam ki és vissza már meg is szólalt újra. A pokolba kívántam az egész kütyüt, de nem mertem nem használni. De mindig lélegzett. Volt olyan hogy konkrétan a hátán volt a kezem, vagyis fixen tudom hogy lélegzett mikor megszólalt. Rémálom volt szinte minden éjszaka. Ha a baba hagyott volna aludni, akkor a légzésfigyelő ugráltatott. Nálunk az volt a gond, hogy túl könnyű volt a fiam. És nem érzékelte jól. Koraszülött és 2010 grammal hoztuk haza, kb azóta hogy elérte a 3,2 kgt azóta csendben van a kütyü is.
Én a helyedben figyelnem kicsit éjszaka hogy veszi a levegőt. Az is lehet hogy nem lélegzik elég nagyokat és emiatt nem érzékeli a mozgást a figyelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!