Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora baj ha nincs napirend?

Mekkora baj ha nincs napirend?

Figyelt kérdés
2 és fél hós babámmal nem igazán van napirendünk. Ami fix reggeli-játék. Utána változó hogy meddig sír. Van hogy elalszik van hogy köv kajáig ordít. Kinti séta is változó h mikor van. Van h délután alszik 1 nagyot, van h végig ordít. Karácsonykor is jöttünk mentünk, hozzánk is jöttek. 3hós kora után ha nem lesz ilyen sírós akkor kialakulhat napirend?

2019. jan. 21. 13:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 2 hónapos. Sajnos nálunk sincs napirend a hasfajasok miatt. Egyedül az esti fürdetés menetrendje fix. Napközben örülök ha végre alszik egy jót és nem sír.

Én is abban bízom, hogy ha túl lesz a hasfajós időszakon akkor könnyebb lesz napirendet kialakitani.

2019. jan. 21. 14:18
 2/13 A kérdező kommentje:
A nappali alvás katasztrófa. Kaja-böfi után mellkason elalszik,letesszük az ágyába,10perc után felsír és nyüglődik köv kajáig, olyan mintha nem lenne álmos,pedig biztos mert ásítozik és a szemén is látszik.
2019. jan. 21. 14:24
 3/13 anonim ***** válasza:
A napirend ilyen pici babánál a sorrendről szól.Semmi másról.Később is folyamatosan változni fog minden, mert hol ezért, hol azért kevesebbet,többet alszik.Legalábbis én a 14 hósom mellett ezt tapasztalom.Vannak időszakok mikor beállunk valamire 1 hónapra másfélre aztán most pld átszokott az egy alvásra és minden változott.
2019. jan. 21. 14:29
 4/13 anonim ***** válasza:

#1 vagyok megint.

Ugyanez van nálunk is, mint amit a második kommentben írtál. Egyedül akkor alszik viszonylag jól, ha mellkason alhat függőlegesen.

2019. jan. 21. 15:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen,de jó lenne ha elkezdené megszokni,h aludni az ágyban kell. Érdekes mert este/éjjel nincs gondja az ággyal se és az alvással sem. Csak hát így nappal kb egy mosást sem tudnék elindítani, mosdóba is sokszor úgy megyek h leteszem az ágyába vagy a pihenőszékbe és addig sír. U.ez h egyeltalán pizsomából felöltözzek,megfésülködjek.
2019. jan. 21. 15:33
 6/13 anonim ***** válasza:

Igen a sorrend állandó.

Nálunk a napirend 1 éves kora után állt be, mióta egyszer alszik napközben. Addig mindig volt valami változás.

Most sincs kőbe vésve, de viszonylag állandó és követhető, lehet már tervezni.

2019. jan. 21. 15:39
 7/13 anonim ***** válasza:
A napirend önmagában nem üdvözít, csak az, ha figyeled a babád reakcióit és ennyi idősen még hozzá igazodsz. A babák kivétel nélkül jelzik, hogy mikor állnak készen arra, hogy egy kis rendszer, majd egyre nagyobb rendszer legyen az életükben, ez semmiképpen nincs meg a hasfájós időszak alatt. Amit itt olvastam viszont, és kiváló ötletnek tartom így három gyerek után is, hogy ami NEKED legyen fix, az az, hogy mikor eszel. A rendszeres étkezésre, lehetőleg ülve, akkor pláne nagy szükséged van, ha ilyen problémás kis babácskád van. Kell az erő. Ugyanakkor a reggeli tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora ideje önkéntelenül is ki fog alakítani egyfajta, ám időről időre változó napirendet a babád számára is.
2019. jan. 21. 15:45
 8/13 anonim ***** válasza:

Mi is 2 hónaposak vagyunk, a napirendünk abban ki is merül hogy eszik és alszik. De ezt összevissza. Napközben ő sem akar az ágyában aludni. Ha elalszik rajtam és beteszem, mikor felébred ( kb 20 perc után) és meglátja hol van, azonnal ordit. Éjszaka nincs ez, most már 5 órát is képes egyszerre aludni az ágyában.

Napközben én úgy szoktam hogy leteszem az ágyunkra, ott melléfekszek, megszoptatom, elalszik, és hagyom hogy ott aludjon. Érdekes hogy igy 2-3 órát is alszik.

Amúgy nagyot már csak 3x alszik egy nap, reggel, délután 3 körül és éjszaka. A többi csak rövid szundika.

Néha magamra teszem hordozóban és ugy alszik el, igy tudok tenni-venni.

2019. jan. 21. 16:45
 9/13 A kérdező kommentje:
Nálunk az összes alvás estére marad 8-10óra. Napközben 20percek kb. Tápszeres,azt nem írtam. Így kaja közben nem alszik el. De utána sem. Lehet több kaja kéne h elnyomja?
2019. jan. 21. 17:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekünk kb ugyan ez. És ennyi idős a babám mint neked kérdező! Én már nem idegesítem ezen magam. Most is 10ora de még nem tudtam letenni. Rajtam az előbb elaludt azt hittem sínen vagyok letettem két perc múlva ordított. Kb akkor tud rendesen aludni ha rajtunk van. a seta nalunk majdnem ugyan akkor van minden nap meg a furdes. a tobbi teljesen rajta mulik. de legalabb ejszaka tud rendesen aludni, 8-10 orat. kozben kb 3x kel fel. de ejjel is van hogy orankent fent van es fogalmam sincs miert.

nem vagy egyedul de en azt remelem ez nem tart orokke. ha nem is lesz napirendunk de kicsit kiszamithatobb lesz azt remelem

2019. jan. 22. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!