Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért luxus, hogy házhoz...

Miért luxus, hogy házhoz rendelek, és nem a babát cipelem? Ilyen "tanácsokkal" mit kezdtek?

Figyelt kérdés

Tegnap volt egy nagyobb családi vacsora, nem csak a szűkcsalád volt ott. Feljött szóba, hogy a nagynénémnek semmi ideje a gyerekei mellett, már sokszor elmenni bevásárolni sem tud, erre mondtam, hogy miért nem rendel mindent házhoz, én is úgy csinálom (4 hónapos a lányom). Egyszerűbb, gyorsabb és kevésbé stresszes. Mert nekünk maga az elindulás is egy procedúra, aztán a boltban figyelni arra, hogy alszik/ébren van-e, mikor lesz éhes. Közben ott van a többi ember, azokat kerülgetni, kivárni a sort, itthon bepakolni mindent. A férjemre a bevásárlást nem lehet bízni, mert nem ért hozzá. Ha elküldöm 3 db termékért, minimum 3-szor felhív. Sosem vásárolt be, nem is szereti. Ha pedig ő van a picivel, inkább csinálok olyan dolgokat, amiket szeretek, nem pedig bevásárlással töltöm az időmet.

Mikor ezeket mondtam, utána ki lettem kiáltva lustának, és hogy ez micsoda pazarlás, hiszen nem ingyen szállítanak, meg a futár mit gondolhat rólam, hogy otthon vagyok, de ennyit nem vagyok képes megcsinálni. És hogy igenis jó, ha nem a 4 fal között vagyok a gyerekkel, és szokja azt, hogy megyünk valahová. Szoktunk menni, naponta kétszer sétálunk, mellette mindenhová viszem magammal kb. De szerintem ha tudok könnyíteni a dolgunkon, nem baj, hogy élek vele... Viszont annyira nekem támadtak, mintha azt mondtam volna, hogy mi egyedül hagyjuk itthon a gyereket, amíg randizni megyünk. Meg hogy majd mi lesz, ha oviba, iskolába megy, akkor taxival küldöm, mert az egyszerűbb?

2019. jan. 12. 14:32
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
83%
Eszedbe ne jusson fennakadni a beszólogatós rokonokon... a házhoz szállítás egy áldás, én amit lehet, így oldok meg. Azt az időt, amit bevásárlásra és hasonlókra áldoznék, így más, számomra értelmesebb időtöltésre fordíthatom. Nekem így jó, akinek nem tetszik, csinálja máshogy. Ennyi. Nem kell mindenkinek megfelelnem... inkább töltöm az időmet játszótéren, játszóházban, kutyát/gyereket sétáltatva, mint bevásárlókocsit tologatva.
2019. jan. 12. 22:15
 22/22 anonim ***** válasza:
84%
Miota gyerekeim vannak, egyszer se voltam nagybevásárolni boltban sehol. Heti 1x házhoz rendelem a tescot, mindent be tudok onnan szerezni, még a pelenkát is onnan veszem. Évek ota igy csinálom. Nincs tülekedés,cipekedés,rohanás,hisztizö gyerek, és nem kell megoldanom a gyerekfelügyeletet se amig egyedül elmennék bevásárolni. Nekem ez az egész megéri a heti 1000 ft házhozszállitési dijat, h kényelmesen itthon a gépen fél ora alatt megrendelem ésle van tudva egy hétre a kaja ésminden egyéb szükséges cucc. Épp elég nyüg nekem két kicsi gyerek mellett megoldani ha el kell menni ruhát v egyebet venni...kocsim nincs, segitségem nincs, ugyhogy igy oldom meg. Egyébként még sohasenki nem szolt meg ezért, söt, a játszon az anyukák közül már többet is rábeszéltem h ök is szállittassanak házhoz:D
2019. jan. 12. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!