Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért luxus, hogy házhoz...

Miért luxus, hogy házhoz rendelek, és nem a babát cipelem? Ilyen "tanácsokkal" mit kezdtek?

Figyelt kérdés

Tegnap volt egy nagyobb családi vacsora, nem csak a szűkcsalád volt ott. Feljött szóba, hogy a nagynénémnek semmi ideje a gyerekei mellett, már sokszor elmenni bevásárolni sem tud, erre mondtam, hogy miért nem rendel mindent házhoz, én is úgy csinálom (4 hónapos a lányom). Egyszerűbb, gyorsabb és kevésbé stresszes. Mert nekünk maga az elindulás is egy procedúra, aztán a boltban figyelni arra, hogy alszik/ébren van-e, mikor lesz éhes. Közben ott van a többi ember, azokat kerülgetni, kivárni a sort, itthon bepakolni mindent. A férjemre a bevásárlást nem lehet bízni, mert nem ért hozzá. Ha elküldöm 3 db termékért, minimum 3-szor felhív. Sosem vásárolt be, nem is szereti. Ha pedig ő van a picivel, inkább csinálok olyan dolgokat, amiket szeretek, nem pedig bevásárlással töltöm az időmet.

Mikor ezeket mondtam, utána ki lettem kiáltva lustának, és hogy ez micsoda pazarlás, hiszen nem ingyen szállítanak, meg a futár mit gondolhat rólam, hogy otthon vagyok, de ennyit nem vagyok képes megcsinálni. És hogy igenis jó, ha nem a 4 fal között vagyok a gyerekkel, és szokja azt, hogy megyünk valahová. Szoktunk menni, naponta kétszer sétálunk, mellette mindenhová viszem magammal kb. De szerintem ha tudok könnyíteni a dolgunkon, nem baj, hogy élek vele... Viszont annyira nekem támadtak, mintha azt mondtam volna, hogy mi egyedül hagyjuk itthon a gyereket, amíg randizni megyünk. Meg hogy majd mi lesz, ha oviba, iskolába megy, akkor taxival küldöm, mert az egyszerűbb?

2019. jan. 12. 14:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%

"Minden nap megyünk valahová, tegnap pl. reggel elmentünk sétálni, közben találkoztam két barátnőmmel, beültünk reggelizni. Utána hazafele felmentünk anyukámhoz a munkahelyére, ott is voltunk picit, aztán itthon voltunk délutánig, majd elmentünk hármasban a férjemmel kutyát sétáltatni, találkoztunk kisgyerekes barátainkkal, velük voltunk kb 2 óra hosszát, majd mentünk a vacsorára."

Simán beleférne a bevásárlás is, csak egyszerűbb sopánkodni.

2019. jan. 12. 15:32
 12/22 A kérdező kommentje:

Ez nem sopánkodás, hanem egyszerűen elmondtam, hogy nekünk miért jobb az, hogy házhoz hoznak mindent (nem csak élelmiszereket rendelek, hanem kb mindent). Nekem az nem pihentető, kielégítő család program, hogy tescozunk. Közben kerülgetjük az embereket, akik képtelenek normális tempóban sétálni, rám tolják a kocsit, véletlenül sem mennének arrébb, hogy mi is elférjünk, stb. Nyilván ha valami SOS kell, mert főzök, vagy megkívánom, akkor megoldom, de inkább havi 2-3 alkalommal letudom a nagybevásárlás keretein belül az összes holmit. Egyedül a péksütemények és a zöldség, gyümölcs, az, amit naponta/2 naponta veszünk.

10-es válaszoló, nagyon kedves ember lehetsz. Beszólsz, kioktatsz, közben nem tudsz rólunk semmit. Aki osztja az észt, az te vagy. Úgyhogy előbb inkább nézz tükörbe.

Van napirendünk, elég hamar kialakult. Sosem szoptattam 20 percenként, ugyanis tápszeres a babánk szinte születése óta. De ettől függetlenül megesik, hogy nem annyit alszik, mint szokott, vagy hamarabb éhezik meg. Gyerekem van, nem egy programozott, pontos gépem.

2019. jan. 12. 15:40
 13/22 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem a problémád! Te életed, nem? Ha neked így jó, akkor ezt csinálod és kész! Mit magyarázkodás bárkinek is? Miért érzed úgy, hogy itt a gyks anyukáknak is magyarázkodnod kell???

Tanulj meg kiállni a saját nézeteid mellett, mert lesznek ettől komolyabb dolgok is, amibe jó, ha nem hagysz teret idegenek véleményének!

2019. jan. 12. 15:45
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

Mióta nálunk is szállít házhoz a tesco (pár hónapja), boltba max a sarokra megyek ha 1-2 dolgot kell venni. Van 2 kicsi gyerekem de még csak nem is fogom rájuk, simán utálok vásárolni, főleg ilyenkor télen. Vetkőztetni boltban, vagy ha nem akkor végignyafogják az egészet meg leizzadnak, ha egyedül megyek is ott sülök meg, ha leveszem a kabátot cipeljem, na meg heti 1x vásároltunk és utálunk batyuzni. Persze van csomagtartó a babakocsiban is de azt meg cipelni kell 1 emeletet, nekem egyáltalán nem hiányzik a boltba járás. De nagy mázlim van, mert senki se szólt le még emiatt. :) csinálok pedig olyat, hogy megveszem a felkockázott húst, hogy ne nekem kelljen felvágni, szóval én tényleg lusta vagyok. Igaz nem reklámozom, ha nem muszáj a boltolást se. Szívesebben ülök le velük játszani, minthogy ilyen plusz hülyeségekkel foglalkozzak csak azért, mert 20-30 éve nem volt szokás, vagy mert másnak nem tetszik.

Egyébként se tudom minek menne el 1 értékes óra azzal, hogy a bolt polcait kerülhessük. Inkább csináljuk lent azt, amihez a gyereknek kedve van, nem tudom kinek a gyereke szereti a boltba járást, az enyémek nagyon nem.

Ja, oviba elsétálunk természetesen ;)

2019. jan. 12. 15:46
 15/22 anonim ***** válasza:
27%

Ha ennyire magabiztos vagy, akkor mit számít hogy a rokonok mit gondolnak? Ha neked olyan csudijó ez a rendelősdi, akkor örüljél magadnak és ennyi, mit kell ezen sorokon keresztül problémázni???

(Ilyen stílussal meg is értem a véleményüket rólad)

2019. jan. 12. 15:47
 16/22 A kérdező kommentje:
Szerintem nem az én stílusommal van itt a probléma. Nyilván én sem fogom a fenekét nyalni az olyan válaszolóknak, akik csak beszólnak. :)
2019. jan. 12. 15:49
 17/22 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez nem lustaság kérdése, ráadásul ez a kritika nem is a gyereknevelésről szól- ami sok szülőnél indokolt lehet- hanem pusztán kötözködés az életviteledre. Azok szoktak kioktatni ilyen téren, akik maguk nem tehetik meg, vagy "bezzeg az ő idejükben még ilyen nem volt/ mindent elintéztek". Mindkettő keserű és irigy megjegyzés, felesleges ezen fennakadni. Vannak akik a menüt rendelik házhoz örökké..
2019. jan. 12. 15:56
 18/22 anonim ***** válasza:
94%

Ne akarj a rokonoknak megfelelni. Lehet, hogy ők is szívesen szállíttatnák házhoz a bevásárlást vagy vennének igénybe különböző kényelmi szolgáltatásokat, de valami belső lalki parancs, régi beidegződés ezt tiltja a számukra. Te viszont példát állítasz eléjük, hogy van aki ezt vidáman megteszi. Ha nem hurrognának le, el kéne gondolkodniuk, hogy ők vajon miért cipekednek, és miért nem moziba/sétálni/barátokhoz vagy akármi mást csinálni kezdenek a párjukkal, az addig bevásárlásra szánt időben.

Miért kellene naponta bemeni a boltba 2 liter tejért meg tejfölért? Nagyon kevés dolog van, amihez nem elég heti egy vásárlás, és akkor már arányosan nem sok a házhozszállítás díja.

A babának meg sokkal jobb otthon, a kiságyban aludni vagy a játszószőnyegén mocorogni, anyjával játszani,a világgal (ebben a korban elsősorban a saját testével sé a közvetlen környezettel) ismerkedni, mint különféle hordozókba szíjazva a bevásárlóközpontok levegőjét szívni, értelmezhetetlen zajkavalkádot hallgatva, és nem is tudom mit nézve. Kibírja, persze, csak éppen minimum szükséges rossz, nem pedig a javára szolgáló dolog.

Ha a szabad levegőn sétálást nem pótolja a pláza...

2019. jan. 12. 16:11
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

Ha lenne nálunk élelmiszer házhozszállítás, rég nem kínlódnék vele. ;)

Így csak a mosóport, tisztítószert és a pelenkát rendelem.

2019. jan. 12. 16:50
 20/22 anonim ***** válasza:
73%

Nincs gyerekem, de havi szinten mi is rendeljük a nagybevásárlást. :D Nincs kocsink, és ha lenne is, a fene se fog lift nélkül a negyedikre cipelni 50-60 kilót...

Mondjuk mi egy hónapban egyszer csinálunk nagybevásárlást, a frissárut pótoljuk napi szinten a kis boltból melóból hazafelé.

2019. jan. 12. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!