Miért luxus, hogy házhoz rendelek, és nem a babát cipelem? Ilyen "tanácsokkal" mit kezdtek?
Tegnap volt egy nagyobb családi vacsora, nem csak a szűkcsalád volt ott. Feljött szóba, hogy a nagynénémnek semmi ideje a gyerekei mellett, már sokszor elmenni bevásárolni sem tud, erre mondtam, hogy miért nem rendel mindent házhoz, én is úgy csinálom (4 hónapos a lányom). Egyszerűbb, gyorsabb és kevésbé stresszes. Mert nekünk maga az elindulás is egy procedúra, aztán a boltban figyelni arra, hogy alszik/ébren van-e, mikor lesz éhes. Közben ott van a többi ember, azokat kerülgetni, kivárni a sort, itthon bepakolni mindent. A férjemre a bevásárlást nem lehet bízni, mert nem ért hozzá. Ha elküldöm 3 db termékért, minimum 3-szor felhív. Sosem vásárolt be, nem is szereti. Ha pedig ő van a picivel, inkább csinálok olyan dolgokat, amiket szeretek, nem pedig bevásárlással töltöm az időmet.
Mikor ezeket mondtam, utána ki lettem kiáltva lustának, és hogy ez micsoda pazarlás, hiszen nem ingyen szállítanak, meg a futár mit gondolhat rólam, hogy otthon vagyok, de ennyit nem vagyok képes megcsinálni. És hogy igenis jó, ha nem a 4 fal között vagyok a gyerekkel, és szokja azt, hogy megyünk valahová. Szoktunk menni, naponta kétszer sétálunk, mellette mindenhová viszem magammal kb. De szerintem ha tudok könnyíteni a dolgunkon, nem baj, hogy élek vele... Viszont annyira nekem támadtak, mintha azt mondtam volna, hogy mi egyedül hagyjuk itthon a gyereket, amíg randizni megyünk. Meg hogy majd mi lesz, ha oviba, iskolába megy, akkor taxival küldöm, mert az egyszerűbb?
Csináld úgy, ahogy neked kényelmes. Én karácsonyra mindent a neten rendeltem, nem tudtam szaladgálni utána, a futár úgy járt ide, mintha haza jönne.
Hetente egyszer jutok el boltba, addig apukám vigyáz a kicsire, kb. másfél-két órám van mindent elintézni. Bár már 9 hónapos, boltba ritkán viszem, mert a környékbeli kisboltokba babakocsival nem tudok bemenni, a nagyobbak meg messze, a város szélén vannak.
A beszólogatókkal meg ne foglalkozz, kérdezd meg, hogy melyikük vállalja, hogy heti háromszor bevásárol neked.
Én is azt tudom mondani, hogy ha neked így jó, akkor rendelj mindent házhoz.
Az én saját véleményem az, hogy ez : "És hogy igenis jó, ha nem a 4 fal között vagyok a gyerekkel, és szokja azt, hogy megyünk valahová." teljesen igaz, ha megy veletek a férjed is, akkor jó kis kiruccanás ez, és egyáltalán nem olyan nagy logisztikát igényel a boltban a többi embert kerülgetni.
Egyébként meg mi lesz majd ha oviba, iskolába megy? Tényleg taxival fogod elküldeni, főleg ha lesz mondjuk egy kisebb gyereked addigra?
Leírtam, hogy nem a négy fal között élünk. Minden nap megyünk valahová, tegnap pl. reggel elmentünk sétálni, közben találkoztam két barátnőmmel, beültünk reggelizni. Utána hazafele felmentünk anyukámhoz a munkahelyére, ott is voltunk picit, aztán itthon voltunk délutánig, majd elmentünk hármasban a férjemmel kutyát sétáltatni, találkoztunk kisgyerekes barátainkkal, velük voltunk kb 2 óra hosszát, majd mentünk a vacsorára. Szinte nincs olyan nap, hogy csak minket látna a lányunk, viszont nem gondolom, hogy az lenne az ideális családi program, hogy korzózunk a Tescoban, vagy az Intersparban. Inkább elmegyünk kirándulni, csinálunk valami programot, beülünk egy ebédre/vacsorára, vagy csak egy gyors süti+kávéra. Plusz az első két hónapban a pici ki nem állta az autós hordozót. Annyira pedig nem vagyok tehetséges, hogy toljam a bevásárlókocsit, és a babakocsit is, plusz még válogassak a termékek közül. :)
Utolsó, a taxis kérdéseden jót nevettem. Nyilván nem taxi fogja hordani, főleg, hogy a férjemmel mindkettőnknek van autónk. Ráadásul szerintem az iskolát egy bevásárlással összehasonlítani elég meredek... :D Kisebb gyerek nem lesz, egy gyereket terveztünk mindig.
"Annyira pedig nem vagyok tehetséges, hogy toljam a bevásárlókocsit, és a babakocsit is, plusz még válogassak a termékek közül." ezért jó program apával együtt, nem kell egyedül tologatni a kocsikat.
Sokszor látok egészen pici babákat bevásárló központokba, szerintem ezzel nincs semmi.
A rokonaidnak megvan a véleménye a rendelésről, nekem is megvan, ezzel a tiéd nem egyezik, ennyi. Nem vagyunk egyformák.
a boltban figyelni arra, hogy alszik/ébren van-e, mikor lesz éhes.
Ja, hát ezért kell napirend, és nem 20 percenként szoptatni, hogy csendben legyen...
A napi kétszeri sétába nem fér bele egy liter tej meg egyebek? Felőlem rendelj, nem érdekel, csak ne oszd az észt, emrt nem sok jutott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!