Mikortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást? Nekem a védőnőm azt mondta, meg kell várni a 6hónapot. Mi lassan 4hósak leszünk és én úgy gondoltam ha már betöltöttük akkor elkezdenék adni neki egy kis gyümölcslevet aztán gyümölcsöt pl. reszelt almát.
olvasd át ezt az oldalt.És Te is kedves utolsó hozzászoló.Ami pedig azt illeti nem azért mondják a 6 hónapot mert nincs felkészülve rá,hanem mert attól félnek sokan kiváltanának 1-1 szoptatást a gyümölccsel.Pedig a baba szépen fejlődik előtte.De a kérdezőnek kevés a teje,így még mindig jobb egészséges gyümivel kiváltani a tápszert.Ha végképp nem lehet,mert nem fejlődik jöjjön a tápszer.
Ezt a "még nem alakult ki a bélrendszere" dumát valahogy el kellene már felejteni, és nem riogatni vele a kezdő kismamákat.
Mind a két fiam 3 hónaposan már gyümizett, és a főzeléket is 6 hónapos kora előtt adtam, sajnos nem tudtam szoptatni, és semmi bajuk, sőt évente egyszer betegek! Ráadásul a kicsi koraszülött, 31. héten született, és ORVOSI és VÉDŐNŐI utasításra adtam neki már 3 hónaposan hozzátáplálást!
:S Ez azért már durva, hogy mily tudatlan emberek vannak. Én elhiszem, hogy a legjobbat akarjátok a gyereketeknek, de azért ez már tényleg sok.
Nem értem, hogy amikor az orvosok, tudósok azt mondják, hogy pl. a cigizés árt a babának, azt mindenki elfogadja.
Amikor azt mondják, hogy a korai hozzátáplálás árt nekik, akkor meg hülyének nézitek őket?
Vagy ezek szerint már a cigizés is egészséges?
Milyen alapon szelektáltok?
Nézzetek már rá a mi korosztályunkra! És ott a válasz, hogy mik a korai hozzátáplálás veszélyei!
Már nem 200 évvel ezelőtt élünk, amikor bár előfordult, hogy 1-2 hónaposan is adtak a gyereknek enni (mert ugye nem volt tápszer), de fele annyi káros környezeti hatásnak sem voltak kitéve, mint a mai gyerekek. Így aztán nem is nagyon volt, ami előhozhatta volna a betegségre hajlamot (mármint amit a korai hozzátáplálás váltott ki). Most meg mi van?
Mindenki okosabb, mint azok az emberek, akik ezzel foglalkoznak/foglalkoztak éveken át, csak éppen kihagyjátok a számításból a megváltozott körülményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!