Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt a fordulásos dolgot nem...

Ezt a fordulásos dolgot nem értem? Hogy is van ez? Mit tapasztaltok?

Figyelt kérdés

a védőnőm szerint a babáknak csak 3-4 hónapos koruk körül "kell" tudni elfordulni az oldalukra és vissza a hátukra. teljesen átfordulni, azaz hátról-hasra és vissza csak később. ( ne kössetek bele kérlek a kell szóba, tudom, minden baba más ütemben fejlődik ).

ezt egyébként azért nem értem, mert az én fiam már 1 hónapos korától fordul mindkét oldalára a hátáról és visza. van olyan hogy a jobb oldalára teszem le, és ha akar, átfordul a bal oldalára. és könnyedén. ezért kételkedem ebben a 3-4 hónapban. én szerintem a 3-4 hónap már inkább a teljes fordlás.

ennek én nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget, de itt volt védőnő és látta, hogyan fordul. tökre kiakadt, milyen ügyes a gyerek. (szerintem is ügyes, de azért nem hiper-szuper átlagfeletti).már 4x átfordult a hasáról a hátára és 1x a hátáról a hasára (persze a keze alatta maradt), de már 2,5 hónapos, így akár lassanitt lehet az ideje, hogy próbálkozzon.

nektek mik a tapasztalatotok? oldalára már ti gyereketek is fordult előbb, mint 3-4 hónap, ugye?!

különben miért gyártanának újszülötteknek elfordulás-gátlót?! ha nem tud...

2010. jún. 28. 07:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Elvileg igaza van a védőnődnek, de vannak olyan babák akik már ezt sokkal előbb meg tudják csinálni. Az én kisfiam 3 hetes volt mikor elkezdett az oldalára fordulni és kb 1,5 hónapos mikor hasról hátra és vissza forgott. Nálunk is elhűlt a védőnő mikor meglátta. Egyébként én nem lepődök már meg a fiamon mert amennyivel később született minden kb annyival is előbb kezd el csinálni. 4 hónaposan mászott, 4,5 hónaposan felállt a kiságyban, stb. De minden baba más. Nem az a lényeg, hogy ezeket mikor kezdi el csinálni hanem az, hogy egy ilyen mérföldkő se maradjon ki. Egyik ismerősöm kislánya hamarabb állt mint mászott mégis jól fejlődik mert végül elkezdett mászni is, csak később. Ha már kimaradnak mérföldkövek akkor van probléma, de azt is lehet orvosolni. Anyukám mesélte, hogy a tesóm egyáltalán nem is mászott, egyből járni tanult a mászás teljesen kimaradt, de akkoriban ezt még nem úgy kezelték mint most, nem mondott semmit rá a doktornő sem.

2010. jún. 28. 07:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel minden baba más ütemben fejlődik,a 3-4 hónap azt jelenti amikorra általában a legtöbb baba meg tudja csinálni.Persze vannak akik hamarabb.
2010. jún. 28. 07:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első írással. Engem a szövegedben az elfordulásgátló akasztott ki. A babák a csontozatuk és a fejlettségi szintjüknek megfelelően mozognak. Ebben nem szabad megakadályozni őket,inkább segíteni kell nekik. Pl. legyen elég helyük a mozgáshoz,hagyni őket egyedül mozogni stb. Az nem baj,ha előbbre járnak valamiben,mint az előírás. A baj akkor van,ha egyáltalán nem mozognak,vagy megállnak a fejlődésben. Nekem az első gyerekem 3 hónaposan már átfordult,és körbe forogta a kiságyat. 9 hónaposan már járt. A második lustább volt,a felülést kihagyta,előbb felállt,utána ült fel. De ő is 10 hónaposan járt.

Örülj,hogy a babád ilyen erős és hagyd rá,hogyan akar mozogni.

2010. jún. 28. 08:08
 4/6 anonim ***** válasza:
A vicces az, hogy tényleg ez a 3-4 hónap egy nagy átlag, de vannak eltérések. Az enyém pl. 7 hónaposan kezdte el, viszont akkor már mászott. Addig nem érezte fontosnak a dolgot....Ha utóbb lehet, akkor előbb is-ezzel csak azt akartam kifejezni.
2010. jún. 28. 08:10
 5/6 A kérdező kommentje:

értem. egyébént én is erre gondolam, hogy több baba is van, aki ezt sokkal előbb kezdi el csinálni.

nem használok elfordulásgátlót, de tudom, hogy van ilyen, azért írtam.

ezek után már tényleg nem érdenes foglalkozni a "tankönyvi" mit mikor csinál a gyerek gologgal!!

2010. jún. 28. 08:29
 6/6 anonim ***** válasza:
A kislányom a jövő héten lesz 4 hónapos és nem fordul át. Aggódtam és megkérdeztem az orvost de megnyugtatott, hogy ne aggódjak erre nincs szabály, van aki előbb és van aki később fordul.
2010. jún. 28. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!