Anyukák, akiknek a babájuknál kötött a csípőjük, tapasztaltok?
mi 3 hónapos korában voltunk a kötelező ortopédia vizsgálaton, és az uh jó lett, de kézzel kitapintva azt mondták kötött a jobb oldala
terpeszgatya + otthoni torna 7 hétig
a gatyát csak éjszakára adtam rá, tornáztatni meg nem igazán engedte magát
ehhez képest 7 hét múlva azt mondták teljesen megszűnt a kötöttség
a dévény tornáról nem tudok semmit, nekünk nem kellett menni
a dévény egy két helyet leszámítva mindenhol fizetős. mi pl. sopronban lakunk, és itt pont inygenes, de ez elég kirívó eset.
nekünk kellett dévényre járni, de nem a csípője miatt! hanem hipotón volt. a csípőjét csak tornáztatni kellett, meg terpeszpelenkát kellett adni rá. 1 hónaposan voltunk az első uh-n , az utolsón meg 3 hósan, és addigra így teljesen rendbejött.
Kötött csípőre a terpeszpelus mellett minden olyan hordozó használ, amiben a baba széles terpeszben, ún M tartásban van: hordozókendő (nem félbehajtva!), mei tai, formázott csatos hordozók (pl Manduca, Ergo, Beco). A kenguru ártalmas, mert lóg benne a baba lába.
Nekünk terpeszpelus helyett mei tai-t írt fel az ortopéd orvos. :-)
3-5 hónapos koráig kellett használni kislányomnak terpeszpelenkát és mellette minden pelenkázásnál csinálni kellett doki szerint 20 csípőkörzést, én 50-60-at csináltam neki, ennek ellenére nem javult és 5 hósan kengyelbe került,ezt 3 hónapig viselte éjjel- nappal , de nem zavarta szerencsére. 8 hónaposan levették a kengyelt, most 10 hónapos és ügyesen mászik, lépeget, felül.
Remélem nem kell majd kengyelt használnotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!