Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kapott valaki Flixotide 125...

Kapott valaki Flixotide 125 Evohaler-t a gyereke számára?

Figyelt kérdés
A kisebbik fiamnak (21 Hónapos)-ha megbetegszik- nagyon hamar ráhúzódik a tüdejére a betegség, ezért voltunk gasztro szakrendelésen és ezt adták tartós használatra. Már most kellene használni naponta 2x. Az a gondom, hogy nem vagyok egy gyógyszerpárti, persze ha kell akkor beadom. De nem felesleges már most fújni a gyereket, ha még semmi baja? Tudom, hogy ez megelőzésre van, de akkor is. Felírták a Ventolint, ha fulladna. Szerencse még egyáltalán nem beteg tavaly tél óta! Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Köszi a válaszokat!
2008. nov. 6. 17:27
 1/2 anonim válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam 26 hónos, most novemberben voltunk harmadszor kórházban larynghytis, bronhytis problémákkal. A gyerekorvosunk azt javasolta, hogy keressünk fel egy szakembert. Elmentünk egy gyermek phulmonológus magán rendelésére, és szintén ezeket a szereket kaptuk, kiegészítve még egy ún. Flixonase nevű orrspray-vel.

Szerintem nem kell aggódnod, az orvos azt mondta, neki az öt gyermeke közül kettőnek ugyan ez a problémája, és ha nem lennének biztonságosak ezek a szerek ő sem adná nekik. Tudom, hogy a szteroidokról, nem jó a közvélemény, de olyan minimális ezekben a szerekben, hogy az egész őszi-téli adak felel meg egy 30mg-os Rectodelt kúpnak (nem tudom ismered-e: ezt adja a gyerekorvos fulladásos rohamra).

Szóvel szerintem nincs ok az aggodalomra, ezek a megelőző szerek nagyon hatékonyak, ha már a kórház elkerülhető az fél siker!!!

Szép napot!

Melinda

2008. nov. 16. 21:38
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Rectodelt kúpot mi is használtunk már egyszer tavaly télen, meg injekciót kapott talán 2-3x a betegség elején, hogy ne fulladjon. Az az igazság, hogy kiváltottam a spray-t és a "bébi inhalátort" a spray-hez, de még nem használom (10 E ft volt). Amint közelítek a fejéhez már tiltakozik, szerintem csak "erőszak" útján fogom tudni neki beadni. Ezért is vagyok pesszimista ezzel kapcsolatban.

2008. nov. 17. 12:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!