Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyiket részesíted előnyben:...

Melyiket részesíted előnyben: Eldobható pelenkát, vagy mosható pelenkát?

Figyelt kérdés

Pár hetem van még szülésig, még nem vettünk egyetlen egy pelenkát sem. Igazából nagy valószínűséggel eldobható pelenkát fogok vásárolni, csak kíváncsi vagyok, hányan választják ma a mosható pelenkát, és miért?

Szerintem két előnye van: nem keletkezik hulladék utána (leszámítva a szennyvizet, de azt könnyebb "eltűntetni", mint a kész szemetet.) és a babának egészségesebb.

Hátránya: Ha nincs szárítógéped, akkor kábé 2 évig nézhetsz minden nap farkasszemet a száradó pelenka tömeggel, rengeteget kell mosnod, egyrészt először ki kell löttyintened kicsit, hogy ne legyen büdös, ha két naponta mosod őket, másrészt minden nap, vagy két naponta be kell indítani a mosógépet, ami áramot vizet, és mosószert fogyaszt (esetleg öblítőt). És időigényes.

Persze az eldobható pelenkának két évig minden egyes bevásárló lista élén kell állnia, és cipelni kell haza, míg a moshatót egyszer megveszed, és nem kell többet ezért a boltba rohangálni, ráadásul ha több gyereket akarsz, csak elcsomagolod a pelenkákat, miután nem kellenek, és újra használhatod a következő gyerekkel.

Én lusta vagyok, nem szeretnék mosni. Neked mi a véleményed?

2010. jún. 27. 09:02
1 2
 1/20 anonim válasza:
57%

eldobható.

mosógépet nem terhelek vele, ahol a többi ruhámat is mosom.

kézzel meg gusztustalan mosni pelenkát. és ugyanúgy foltos marad.

2010. jún. 27. 09:07
 2/20 anonim ***** válasza:
47%
Én az eldobhatót részesítem előnyben. Eszembe se jutott, hogy moshatót használjunk.
2010. jún. 27. 09:08
 3/20 anonim ***** válasza:
40%

Én is eldobhatót használok. Így is rengeteget mosok, van 25 textilpelenkánk, folyton hányásos, pisis, kakis, attól függ, éppen a feje vagy a feneke alatt volt... :) A ruhákról, ágyneműről nem is beszélve. Vasalni is sokat kell. Nem szeretném, ha még plusz pelenkákat is kellene beáztatni-mosni-vasalni.

És a popsi-kipirosodás is jellemzőbb textilpelus alatt (használtam az első gyereknél azt is).

Viszont szerintem olcsóbb lenne, mint az eldobható.

2010. jún. 27. 09:09
 4/20 A kérdező kommentje:
Aki értelmesen válaszol, az mind megkapja tőlem a pozitív értékelést, akármelyik pelust választja. Köszönöm az eddigi válaszokat:D
2010. jún. 27. 09:10
 5/20 anonim ***** válasza:
47%

Nyilván minden amit leirtál a mosható pelenka javára irható.DE eszembe nem jutna azt adni a gyerekre.Elég sokat mosok igy is, sokkal kényelmesebb az eldobható, nyilván persze minden hónapban meg kell venni és jelentősen drágább mint a mosható,de megéri az árát.

Nem is gondolkoztam ezen a kérdésen egyértelmű volt hogy normál pelust kap a lányom.

2010. jún. 27. 09:10
 6/20 anonim ***** válasza:
38%
Eldobható. Ha meglesz a babád meglátod semmi pénzért nem vesződnél, áztatgatnád a kakis pelusokat. Annyi idő és energia. Pénzben sem olcsóbb jóval.
2010. jún. 27. 09:13
 7/20 anonim ***** válasza:
35%

Eldobható. A texzilpelusra gumibugyi is kell hogy ne ázzon át a ruha, és nem lehet kellemesxegy olyan babát az öledben tartani aki zörög mint egy zacsi.

Sokkal többet is kell pelusozni ha textilt használsz mert az csak egy pisit bír el, míg az eldobható 2-3 -at.

Nekem meg sem fordult a fejemben a textilpelu! Abböl 100 db kell ha azzal akarod pelenkázni mert kettő kell belőle + a gumibugyi, és ezek a mai textilpelusok annyira vékonyak hogy 3 havonta vehetnéd a 100 dbot mert szétmennek a mosásban!

2010. jún. 27. 09:14
 8/20 anonim ***** válasza:
30%
Pelenkatémában a modern-kor vívmányait részesítem előnyben. (Sajnos) nem vagyok annyira környezettudatos, h legyűrné az állandó mosás és kiteregetett pelenka látványától keletkezett rémálmot! Hat és fél hónapos a kisfiam, egy hónapban max 5.500-6.000 Ft értékben kell pelenkát vennünk. Nem próbáltam az új moshatóakat, de azt tudom, h a régi textilpelusoknál azonnal kicsípte a babapopót a pisi, kaki, rengeteg popsikenőcs elfogyott és jó ha attól helyrejött. (Anyukámtól tudom ezt, plusz öcsém kisbabakorára emlékezve). Ezek az új eldobható pelusok szárazon tartják a popsit, én még egy fél tubus popsikenőcsöt sem használtam el a kisfiam születése óta, pedig a sebes hólyagos cicimet is ezzel kentem (bepanten).
2010. jún. 27. 09:18
 9/20 anonim ***** válasza:
30%
Eldobható. Szerintem nem jön ki olcsóbban a textilpelus, az időről amit a tisztán tartására fordítasz már nem is beszélve. Amúgy meg én úgy tudom (nem biztos), hogy a textilpelusba is kell betét, amit ugyanúgy meg kell venni.
2010. jún. 27. 09:22
 10/20 anonim ***** válasza:
88%

Én vegyesen használok moshatót és eldobható pelenkát. Tényleg macerásabb a mosható pelenka, de már rég behozta az árát (6 hónapos a kislányom). Kb. 4-5 pelenka megy el egy nap, abból 3 szokott a mosható lenni. Mivel nagyjából ugyanakkor kakil, olyankor eldobhatót adok rá, mert a kakásat tényleg körülményesebb tisztítani. Mikor leveszem róla a használt pelust, kiöblítem, kirakom a szárítóra, és mosásnál be a mosógépbe. Nincs jobban tele a mosógép, mert amúgy csak félig lenne a babaruhákkal, mikorra már aktuális a mosás. A szárítón pedig mindig lóg valami, egy-két pelenka még ráfér. Általában egy éjszaka alatt megszárad.

Így jóval kevesebbet költök pelenkára, mint más anyukák. A moshatók jók lesznek szobatisztaságig, arra már nem kell több pénzt kiadni. Ez volt az egyik ok, amiért választottam, hogy pénztárcabarát. Igen, és tiszta pamut, eddig a feneke csak az eldobható pelenkánál pirosodott ki, de az se jellemző.

2010. jún. 27. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!