Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Magamra maradtam két gyerekkel...

Magamra maradtam két gyerekkel és egy ikerpárral a hasamban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Két lányom van, 6 és 5 évesek, alig egy hónap múlva pedig ikerfiaim születnek, erre a párom bejelentette, hogy "kiszáll a játékból". Szüleim korán meghaltak, párom szülei nem szeretnek, csak pár munkatársam van, akiket a barátaimnak mondhatok, de mivel dolgoznak, így nem tudom, hogy tudnának-e segíteni.

Mégis mi a fenét tegyek?

2018. nov. 23. 14:03
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Paraszt. Ezzel, hogy éltél eddig együtt? Nem tudom elhinni, hogy normális volt eddig a viselkedése. Tök mindegy mit akar, 4 gyerek után fog fizetni, nem kevés pénzt, de még így is meglesz a magad baja, mivel nincs segítséged, ez nagyon kemény lesz szerintem.
2018. nov. 23. 15:46
 22/33 A kérdező kommentje:

Rendben, mindent meg fogok tenni. Nem így terveztem, de a párom is benne volt, amikor megtudta, hogy megint terhes vagyok nem látszott rajta, hogy neki más tervei lennének. A lányokkal is minden este mikor hazaért együtt játszottak, sokszor még a vacsora elkészítésében is segített annak ellenére, hogy nem értett hozzá. Elég váratlanul jött és most egyre szomorúbb vagyok, eddig inkább dühös voltam. De nem sírhatok és idegeskedhetek, mert a gyerekeknek és a babáknak szüksége van rám, most a legjobban, azt se tudom hogy mondom el nekik. Tök para vagyok az egésztől, de nem lehetek gyenge.

4 gyerekkel még esélyem sincs új szerelemre, szóval majd ha nyugdíjas leszek, akkor ráérek bánkódni, de most nem.

2018. nov. 23. 15:50
 23/33 anonim ***** válasza:
90%
Segíteni nem tudok,de sok erőt kívánok!
2018. nov. 23. 16:08
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Attól perelheted nyugudt szívvel! Fizetnie kell.
2018. nov. 23. 16:27
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Apasági nyilatkozat van?
2018. nov. 23. 16:54
 26/33 anonim ***** válasza:
86%

Azt azért senki nem írta, de az államtól kérelmezheted a megelőlegezést, ha nem fizet, és állambácsi ezeket durván behajtja.

Ismerősöm járt így, neki is ezt mondtál, de végül megoldották a vitás helyzetet.

2018. nov. 23. 16:58
 27/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2018. nov. 23. 17:32
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

26!

Az állami megelőlegezés feltétele alapból a jogerős ítélet, 6 havi nem teljesítés, 3 évre igényelhető, egyszer újra igényelheto meg 3 évre, az osszeg pedig maximalt, a mindenkori öregségi nyugdíjminimum max 50% lehet. Illetve a kérelmező jövedelme is maximálva van.

2018. nov. 23. 17:56
 29/33 anonim ***** válasza:
35%

Hány hónapos terhes vagy?

Azt írtad fél éve tudod, vagyis ha most fogsz szülni, akkor is még csak 3 hónapos terhességről volt szó. Miert vállaltad így? Nem bantasbol írom, csak kíváncsi vagyok.

Egyébként pedig fizetnie kell! Én apámtól utólag lett behajtva az, amit 8 évig nem fizetett.

2018. nov. 23. 18:29
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Hú,könyörgöm legyen kamu!Nem akarom elhinni, hogy ilyen van.Akármilyen nehéz,amikor visszakullog a kislánytól ez a kretén,bírd ki, hogy nem fogadod vissza!Az ilyen nem érdemel családot,még nőt se.Azt még érteném, hogy szerelmes lett, még azt is,hogy le akarja zárni veled a kapcsolatot(bár előbb is kitalálhatta volna),de hogy így gondolkodjon a meglévő és leendő gyerekeiről az bicskanyitogató.Amennyiben konkrét segítségre van/lesz szükséged(inkább természetbenire,mint anyagira gondolok), írj privátban!(Bár azt nem írtad, hogy merre laksz.)Ha lehet, jelentkezz még, miután megszületik a baba, szerintem többünket is érdekelni fog, hogy vagy, mi lett veletek.Sok erőt és kitartást kívánok addig is!
2018. nov. 23. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!