Magamra maradtam két gyerekkel és egy ikerpárral a hasamban. Mit tegyek?
Két lányom van, 6 és 5 évesek, alig egy hónap múlva pedig ikerfiaim születnek, erre a párom bejelentette, hogy "kiszáll a játékból". Szüleim korán meghaltak, párom szülei nem szeretnek, csak pár munkatársam van, akiket a barátaimnak mondhatok, de mivel dolgoznak, így nem tudom, hogy tudnának-e segíteni.
Mégis mi a fenét tegyek?
Rendben, mindent meg fogok tenni. Nem így terveztem, de a párom is benne volt, amikor megtudta, hogy megint terhes vagyok nem látszott rajta, hogy neki más tervei lennének. A lányokkal is minden este mikor hazaért együtt játszottak, sokszor még a vacsora elkészítésében is segített annak ellenére, hogy nem értett hozzá. Elég váratlanul jött és most egyre szomorúbb vagyok, eddig inkább dühös voltam. De nem sírhatok és idegeskedhetek, mert a gyerekeknek és a babáknak szüksége van rám, most a legjobban, azt se tudom hogy mondom el nekik. Tök para vagyok az egésztől, de nem lehetek gyenge.
4 gyerekkel még esélyem sincs új szerelemre, szóval majd ha nyugdíjas leszek, akkor ráérek bánkódni, de most nem.
Azt azért senki nem írta, de az államtól kérelmezheted a megelőlegezést, ha nem fizet, és állambácsi ezeket durván behajtja.
Ismerősöm járt így, neki is ezt mondtál, de végül megoldották a vitás helyzetet.
26!
Az állami megelőlegezés feltétele alapból a jogerős ítélet, 6 havi nem teljesítés, 3 évre igényelhető, egyszer újra igényelheto meg 3 évre, az osszeg pedig maximalt, a mindenkori öregségi nyugdíjminimum max 50% lehet. Illetve a kérelmező jövedelme is maximálva van.
Hány hónapos terhes vagy?
Azt írtad fél éve tudod, vagyis ha most fogsz szülni, akkor is még csak 3 hónapos terhességről volt szó. Miert vállaltad így? Nem bantasbol írom, csak kíváncsi vagyok.
Egyébként pedig fizetnie kell! Én apámtól utólag lett behajtva az, amit 8 évig nem fizetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!