Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Magamra maradtam két gyerekkel...

Magamra maradtam két gyerekkel és egy ikerpárral a hasamban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Két lányom van, 6 és 5 évesek, alig egy hónap múlva pedig ikerfiaim születnek, erre a párom bejelentette, hogy "kiszáll a játékból". Szüleim korán meghaltak, párom szülei nem szeretnek, csak pár munkatársam van, akiket a barátaimnak mondhatok, de mivel dolgoznak, így nem tudom, hogy tudnának-e segíteni.

Mégis mi a fenét tegyek?

2018. nov. 23. 14:03
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Utána nézek majd, hogy mire vagyunk jogosultak, most minden fillér számít, amíg nem dolgozok, de jobban félek a rájuk szánt időtől, szerintem a lányokat befogom segédkezni a házimunkában:D

Én már azt se tudom sírjak vagy nevessek, de azt hiszem nagyon aggódok, remélem nem rontom el őket azzal, hogy nem tudok ennyi fele figyelni. Azt hiszem az élettől most bekaptam egy jó nagy horgot ...

2018. nov. 23. 15:11
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
10#nek Hat szép egy pasi. Ha nem fizet a 2 fiúra akkor bírósági úton behajthatod rajta! Mi az hogy nem akar az apjuk lenni?? Megcsinálni megtudta, de felelősséget vállalni nem tud?? Szép egy pasi. Házasság nélkül is az övé a gyerek dns vizsgálat a bíróságon és amint beigazolodik, hogy ő az apa fizetnie kell az ikrek után is! Ne hagyd magad ! Neked kell felnevelned 4 gyereket ő meg kufircolhat a csajával? Neki se legyen jobb mint neked!! Már bocsánat de ez nem egy APA mentalitása hanem egy paraszté.
2018. nov. 23. 15:14
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az utolsonak.Ne hagyd annyiban.Ennyire mocskos fereg ember..Istenem az ilyen meg sem erdemli az apa szot.
2018. nov. 23. 15:17
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem lévő leirta helyettem is. Ennek a taplonak fizetnie Kell!!!! Ne hagyd magad. Mennyi ilyen van.
2018. nov. 23. 15:19
 15/33 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy aki nem akar, az nem is fog. Én megpróbálok mindent, de tapasztalatból mondom, mivel apám is kijátszotta a törvényt. Elköltözött úgy, hogy nem lehetett megtalálni, a bíróságon meg kérték a címét, munkahelyét. Amikor meg elkapták nem akart börtönbe menni, ezért 6 hónapig figyelték, hogy fizet-e, addig fizette is a minimum összeget, amint leszálltak róla feketén kezdett melózni és a lakása se volt bejelentve, így nem tudtak mit elperelni, végül anyám nem tudott mit csinálni.
2018. nov. 23. 15:25
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt a szitu , pár hónapos volt a babám amikor hirtelen több lett a " túlóra ", aztán kiderült hogy ott van a munkatárs nőcske. Szerencsére nekem csak egy gyerek van, azért úgy egyszerűbb , visuont külföldön élünk család nélkül. De azért az otthoni helyzetet is ismerem annyira, hogy gyerektartást mindenképp kell fizetnie, apasági nyilatkozat van már ?

Ha van akkor egyszerűbb, ha nincs akkor neked kell a bíróságon apasági tesztet kérni , ha 100 %-ra biztosan tudod? hogy ő az apa, akkor azt egyértelműen megnyered neki pedig fizetnie kell. Ez nem úgy működik hogy nem akar, ez büntetőjogi felelőssége ha nem fizet megy a börtönbe.

2018. nov. 23. 15:26
 17/33 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, amit apukádról írtál szomorú, de azért ne felejtsd , hogy az 30 évvel ezelőtt volt , azóta már más a helyzet az ember nem tud csak úgy elbújni a hatóságok elől. A rendőrség 2 perc alatt lenyomozza például a telefonja alapján hogy hol van.

Mindent meg kell próbálnod és ez az első ,hogy elintézed majd a gyerektartást.

2018. nov. 23. 15:28
 18/33 anonim ***** válasza:
21%

17, a rendőrség gyermektartas miatt nem fogja a telefon alapján keresni....

Kérdező, remélhetőleg nem a semmire vállaltál gyereket, hanem minimum csedet kapsz majd. Ha a gyerekek betoltik a 24. hetet mehetnek bölcsibe, te meg dolgozni.

2018. nov. 23. 15:33
 19/33 anonim ***** válasza:
83%
18- as, ez csak egy példa volt , ezek szerint oda kellett volna írnom. Kár hogy csak ennyi lényeg jött le a mondandómból.
2018. nov. 23. 15:40
 20/33 anonim ***** válasza:
85%

19!

Értem, hogy példa. Tudok én is: apuka nálunk is lelépett. 16 éve nincs bejelentett munkája, semmi a neven. 6 havonta utal 5000 forintot, így feljelenteni se lehet kiskorú veszélyeztetése miatt es állami megelőlegezés se játszik. Pedig nalunk csak havi 13ezerrol van szó, nem a jövedelem 50%a, mint a kérdező párjának esetében

2018. nov. 23. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!