Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora babát lehet két...

Mekkora babát lehet két éjszakára nagyszülőkre bízni?

Figyelt kérdés
Ti mennyi idősen hagytátok először, akár csak egy, akár töb éjszakàra másr a babát?
2018. nov. 12. 19:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

Az én lányom 5 hónaposan aludt először nővéreméknél, amikor egy esküvőre mentünk. Először nem így terveztük, mert még szoptattam, úgy volt, hogy nővérem jön oda velünk és a szállodában marad a kicsivel, én meg feljárok megetetni. De előtte 1-2 héttel sajnos el kellett választanom, mert lett egy betegségem, amire nagyon erős gyógyszert kellett szednem, így tápszert kapott. És ha már így alakult, jobbnak láttuk itthon hagyni őt. Tudtam, hogy jó kezekben lesz és nem is volt semmi probléma.

Szerintem minnél előbb, annál jobb, mert megszokja, hogy néha máshol is alhat.

Most két éves a lányunk, azóta aludt már többször is anyósomnál és mind a két nővéremnél is. Legutóbb például ő akart ott aludni a tesóméknál. Nyugodt szívvel engedem, mindenhol jól érzi magát, így mi is bátran elmehetünk valahova a férjemmel.

2018. nov. 12. 20:10
 12/19 anonim ***** válasza:
47%
9 hónaposan hagytuk először anyukáméknál 3 éjszakára. Ismerte a terepet, előtte sokat jártunk haza hozzájuk, jól érezte magát, nem volt semmi gond.
2018. nov. 12. 20:15
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
Először 9 hetesen két éjszakára, másodszor 8 hónaposan két hétre, mindkettő kórház miatt, bármekkora is rájuk lehet bízni ha muszáj, nyaralni nem is szívesen mennénk nélküle.
2018. nov. 12. 20:27
 14/19 anonim ***** válasza:
45%
Másfél évesen, lagzira mentünk messze. Nem volt semmi gond, de ő három hónaposan átaludta az éjszakákat, és 8 hónaposan abbahagyta a szopizást (lett volna tejem). Utána jó ideig nem, pedig nem volt semmi gond, csak egyszerűen nem volt indokolt az ottalvás. Mostanában szokott megint, kb két és fél éves korától, de csak egy-egy éjszakát, kettőt még sosem.
2018. nov. 12. 20:42
 15/19 anonim ***** válasza:
42%

Az első lányom két hónapos korától rendszeresen aludt a nagyinál 1-1 èjszakát. Sose volt gond ès a mai napig imád ott lenni (3 èves). Másfél éves kora körül aludt ott először egyszerre két èjszakát. Mostmár akár 4-5 napot is ott van egybe.

Kisebbik lányunkat is próbáltuk így szoktatni,de ő nehezebben szokta meg. az első időkben sírt ha ott hagytuk úgyhogy pár óra múlva mindig érte kellett mennünk. 15 hónapos korára szokta meg annyira a nagyit H már gond nélkül ott aludt ő is (2 èjt).

Tápszeresek voltak, ezért tudtuk ilyen pici koruktól szoktatni őket ehhez.

2018. nov. 12. 21:00
 16/19 anonim ***** válasza:
62%

11 hónapos, szopizik, így nem hagyom ott sehol. De ha tápszeres lenne sem hagynám ott 2,5-3 éves koráig, kivéve pl. kórház vagy betegség miatt. De ez én vagyok.

Viszont én azzal "nem tudok mit kezdeni", amikor 1-1,5 éves kora előtt otthagyják valahol, csak azért, hogy tudjanak aludni. Több ismerősöm is csinál ilyet, de szerintem ilyen piciként még a szülők mellett a helyük.

2018. nov. 12. 22:58
 17/19 anonim ***** válasza:
60%

1 évesen 1 éjjelt, 1 hónap múlva 2 éjjelt, megint 1 hónap múlva 2 éjjelt, 2 hónap múlva mama aludt itt 1 éjjelt.

Legközelebb szerintem szilveszterkor fog ott aludni, 19 hósan, de az még nem biztos.

Néha kell, csak így tudunk a párommal kettesben lenni.

2018. nov. 13. 06:48
 18/19 Tubarózsa ***** válasza:
36%
11hónaposan aludt elöször nagyinál összesen 3,5èjszakát. Kocsival mentünk külföldre(Berlin) vasárnap kèső este indultunk akor a nagyi aludt nálunk másnap mentek át hozzá(10p sèta) ott aludt 2èjjelt, kedden vissza mi is kedd napközbe indultunk vissza igaz szerda hajnalra èrtünk vissza (korábban akartunk igy sikerült). Legközelebb szilveszterkor fog nagyival lenni. 31èn megyünk Sopronba 2án jövünk (mi Bp mellett lakunk) akor lesz 15,5hónapos. Persze ha ne adj isten beteg lesz akor szilveszter sztorno. Nagyival sokat szokott lenni, jól elvannk szerencsére. Eszik kb mindent +még anyatejet is, de nem volt gond a távol léttemből :)
2018. nov. 13. 10:02
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy éves a gyerekem. Egy éjjelre sajnos vizsga miatt korán (pár hósan) ott kellett már hagynom, de két éjszakára a közeljövőben még biztosan nem. Túl korai lenne nekünk.

Ovis korban esetleg, ha ő is szeretné, de olyan még nem volt, hogy éjjelre elmentünk és egy teljes nap ne látott volna minket.

2018. nov. 15. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!