Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pajzsmirigyben segítenél?

Pajzsmirigyben segítenél?

Figyelt kérdés

2 hónapja nem szopiztatok és a mensim is 2X jött megazóta!

13 hónapos koráig szopizott a babám!

Csináltattam vérképet és nem jó a pajzsmirigy értékem!

(0,350-4,940)norm tartomány! Nekem 6,827mIU/L

Azt mondta a doktornő, hogy helyre fog állni, ha rendeződik a hormonháztartásom, így szoptatás után!

Hihetek neki vagy mit csináljak??? Kétségbe vagyok esve, mi lessz most!! Van valami homeos gyógyszer, erre a problémára?

2010. jún. 25. 14:56
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
*meg azóta!
2010. jún. 25. 14:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Erre nincs gyógyszer,pajzsmirigy alulműködés és hormonokat kell szedni rá élet végéig.

De neked ezek szerint "csak" a szülés és szoptatás miatt van és nem betegség.

Nekem kb egy éve volt a TSH-m 8,akkor ultrahanggal megnézték és nincs vele semmi baj azóta sem,pedig született egy kisfiam is(pedig a teherbeeséshez 1 vagy 2 a jó érték és mégis)

Van akinek 30 meg 60 ez az érték,na az már baj.

2010. jún. 25. 15:14
 3/11 anonim ***** válasza:
szülés utáni, hihetsz neki. félév múlva menj kontrollra, ha akkor sincs rendben, akkor menjél tovább kezelésre. Ha panaszt is okoz most (pl.: fulladás, vérnyomásingadozás, szívdobogás érzés) akkor természetesen fordulj orvoshoz már most, de egyébként semmi jelentősége, ritka amikor nem rendeződik magától.
2010. jún. 25. 15:22
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Megnyugodtam!

Ezek szerint az értékem nem nagyon magas, és helyre fog jönni magától!

Azon kívűl, hogy kicsit olyan mintha váladékos lenne a torkom, semmi mást nem érzek! Erre is azt hittem, hogy hideget ittam vagy megfáztam! A vérnyomásom is jó, mindig mérem!

Mégegyszer köszönöm!

2010. jún. 25. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogy endokrinológus mondta neked erre hogy jó? Én is pm-es kismami vagyok, szülés után azt mondják megbolydul a pajzsmirigy,de már ha jól olvasom több mint egy éve szültél. Ha van panaszod mindenképp kellene gyógyszert szedni. (mensi elmaradás, puffadás, hízás, gyengeség, idegesség, körömtöredezés, bőrszárazság stb...)
2010. jún. 25. 19:33
 6/11 A kérdező kommentje:

Szia!

A házi orvos látta a leletem!

Voltam már 2X is teljes vérképet csináltatni a szülés óta(most 15 hónapos a babám), és minden rendben volt!

14 hónaposan már nem szopizott a babám, onnan kezdődhetett ez a dolog! A mensesem 2X jött meg a szopi elhagyása után! A szoptatás alatt nem menstruáltam egyáltalán, és ugyan így volt a nagyfiamnál is!

Rendesen 2 nap csúszással jött meg a második is, de ez még talán belefér, majdnem 2 év kihagyás után!

Semmit nem tapasztalok, azon kívül, hogy tényleg olyan mintha valami lerakódás lenne a torkomba!

Megyek a nőgyógyászhoz is és kikérem a véleményét + még csináltatok egy pmirigy ultrahangot is! De, reménykedem, hogy tényleg csak helyre kell állnia a hormonháztartásomnak!

2010. jún. 25. 21:32
 7/11 anonim ***** válasza:
szülés óta nekem hol alul, hol túlműködik a pajzsmirigyem, még most sem tudták beállítani a hormon adagomat. Már nem vagy terhes így nem veszélyes, de alulműködésed van és lehet tényleg kell majd szedned hormont. Én legalábbis életem végéig szedhetem :-(
2010. jún. 25. 22:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Feltétlenül egy endokrinológust keress fel, se háziorvosra, sem nőgyógyászra ne hagyd a dolgot!
2010. jún. 26. 15:06
 9/11 A kérdező kommentje:

Persze jövőhéten megyek orvoshoz!

Ha gyógyszert szedek majd esetleg, akkor meg fogok hízni?

Nagyon káros, ez a hormon gyógyszer vagy nem befolyásol semmit??

2010. jún. 26. 15:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A babádnak nem volt nagyobb a pajzsmirigy értéke? Most a 4 hónapos babámnak ezt nézték magasabb értékek lettek. Így engem vizsgálnak. Azonkívűl ha szoptatsz átmennek ezek a túlműködött hormonok is a tejbe. Nálad hogy volt?

2011. febr. 14. 13:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!