Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan is működik ez az...

Hogyan is működik ez az utánzás? Mit nevezzünk annak?

Figyelt kérdés

Nekem is meg van az Anya taníts engem című könyv és 4 hónapos kora óta szépen veszem is át vele a feladatokat.Persze most ne arra gondoljatok , hogy megszállottan hajtom a babám.Játszunk és jól érezzük magunkat.Általában 30 percet töltünk egy napi feladattal.

Viszont nálunk nem működnek azok a dolgok: nyújtsd ki a nyelved,utánozd az állatok hangját....Tehát az utánzás a testünkkel.

Azonban tapsolni tud,poharakat egymásba illeszt,a pohárba beleteszi a kockát....Ezeket mind mind megmutogattuk neki és ezeket véleményem szerint leutánozta.ezek is jók mint utánzás vagy én gondolom rosszul?

Lehet hogy egy kicsit sokat akar ez a könyv?Én gondolom rosszul? Lehet hogy én mutatok neki valamit rosszul?

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

8,5 hónapos baba anyukája

2010. jún. 25. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen még nem alakul ki a testtudata, testsémája, ezért nem tudja ezeket leutánozni. Más az, amikor tárgyakkal kell manipulálni. Az nem baj, ha próbálkoztok, de ne várd még el tőle. Szépen lassan ki fog alakulni.
2010. jún. 25. 09:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Akkor a könyv mért vesz ilyen feladatokat?Most már a testrészeknél tartunk, hogy azokat nevezzük meg.

Én ezt nem értem?

Lehet hogy ezeket,csak gyakoroltatja?

2010. jún. 25. 09:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is megvan ez a könyv és őszintén megmondom,én nem alkalmaztam.Teljesen kizártnak tartottam,hogy az adott dolgokra a babám képes.11 hónapos lassan és nem utánoz most sem.A poharak egymásba illesztésére és kisebb tárgyak poháraba helyezésére magától jött rá.Tapsolni és magátüűól kezdett,egyedül az integetést mutattam neki,2 hét múlva az is ment.Fontos,hogy tanítsuk a gyereket,de szerintem vannak dolgok,amikre maguktól jkell rájönni.Ja,és újabban rázza a fejét,ha vmire nemet "mond".Nem rémlik,hogy ezt tudatosan tanítottam volna neki.Mostmár viszont mutatom neki az igent,mert látom hogy képes rá.Szerintem egy könyv miatt ne vond kétségbe a babád képességeit.Ez az én véleményem.
2010. jún. 25. 09:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó talán igazad van. Őszintén szólva már én is sokszor gondoltam arra, hogy ezek a feladatok túlzóak adott korban lévő babákhoz.Persze minden baba másképpen tanul és a fejlődésben is hatalmas különbségek mutatkoznak.

Talán tényleg csak az a lényeg hogy foglalkozzunk velük és kész.Valamint még ennél is jobban szeretni őket.

Köszönöm

2010. jún. 25. 10:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezeket magától is csinálja minden baba,nem kifejezetten azért csinálják,mert tanitják nekik! Én babámnak sose tanitottam,hogy integessen,tapsoljon,mutogasson,magától kezdte el csinálni! A testrészeket is magától tanulta meg,pl ö mutatott az orromra,mondtam neki,hogy az orr. Azóta tudja,hogy az orr. Szóval hülyeség könyvböl tanitani egy gyereket,mert elöbb-utóbb ö fog érdeklödni a dolgog,tárgyak iránt,rámutat és megkérdezi,hogy "mi az?" persze nem igy,hanem "DÖ".
2010. jún. 25. 11:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Barátnöm lánya 6 hónaposan pápázott, ez leutánzás,nem? Nekem tetszik Deákné könyve, sok ilyen könyvet beszereztem, és szeretem őket, elfelejtettünk gyereknek lenni, és szerintem jó útmutatás egy ilyen könyv, ha természetesen alkalmazod. Az én fiam szintén nem utánoz kérésre, de egy pár bohóckodást ellesett és csinálja magának. pl. halacskázás, Szóval ha örömöt leltek benne, akkor próbálkozz továbbra is szerintem, ha más nem is de egy mosollyal biztos megajándékoz.:)
2010. jún. 25. 11:44
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Nem azt mondom, hogy könyvből tanítom a gyereket, de útmutatásnak és ötlettárnak jó.Persze mindent csak akkor fog csinálni amikor ő akarja és tetszik neki.A mosolyt pedig kedves utolsó mindig megkapom.

Szép hétvégét!

2010. jún. 25. 13:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!