2,5 hónapos kisfiamnak nincs széklete már 3 napja! Mivel tudnék segíteni neki?
Figyelt kérdés
Anyósom azt mondta hogyha én is több rostosat eszek és iszok, akkor az meghajtja. Szerintetek?2010. jún. 24. 17:23
1/9 anonim válasza:
3nap még nem a világ vége, lányomnak 5-7naponta volt kaki. Anyatejes babák esetében még a 10nap sem számít soknak, persze ha nem bántja a pocakját. Megpróbálhatod a rostos cumókat, nekünk nem vált be. Mi kivártuk az időt, ha fájt a pocak, akkor meg glicerines kúpot kapott, ez 2szer fordult elő.
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, csak szopizik még. Köszi
2010. jún. 24. 17:33
3/9 anonim válasza:
Az én kisfiam is anyatejes, 4 hónapos. Most 2x egymásután maradt ki kakija több napig, először 5 napig, majd 10 napig. Már én is aggódtam, de nem volt semmi baja, jól érezte magát, a védőnő meg azt mondta, hogy anyatejes babáknál teljesen normális. Azóta kakil naponta, és a mennyiséget nézve még most sem értem, hogy hogy bírta 10 napig kaki nélkül :))
4/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Még annyit, hogy mi 2,5 hónapos korig hasfájósak voltunk. Akkor annyira figyeltem, hogy mit eszek, ezért tűnt fel, hogy amikor nekem szorulásom volt a kisfiamnak is, amikor nekem rendben volt a széklet, neki is. Szóval biztos van összefüggés, hogy ha te sok rostosat eszel, akkor az neki is átmegy. De ahogy az előbb írtam, anyatejesnél nem gond ha 10 napig is kimarad, ha közben jól érzi magát.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, megnyugtattatok hogy nincs gond! :D
2010. jún. 24. 19:55
6/9 anonim válasza:
A 3 nap még nem sok, ahogy előttem is írták, állítólag normális a 10 nap is. Viszont nálunk én nem bírtam tovább 4 napnál, és akkor adtam kamillateát a fiamnak. Hasfájós volt ő is, ezért nem tudtam, hogy épp miért sír, nem akartam, hogy még azért is sírjon, mert esetleg benmaradt a kaja több napig.
Ha nem vagy teaellenes, akkor javaslom a kamillateát, nekünk két óra alatt mindig meghozta az eredményt. Volt, hogy az édeskömény-ánizs teájába tettem ilyenkor kamillát is. Sosem ivott sok teát, mindig öntöttem ki, de már az a 10-20 ml is elég volt neki. Nekünk a gyerekorvos javasolta, de csak kifejezetten az ilyen esetekre a kamillateát.
7/9 A kérdező kommentje:
köszi a tippet, kell bele cukor, vagy natúr kamilla tea?
2010. jún. 24. 20:37
8/9 anonim válasza:
Én nem vagyok cukorpárti, csak 1-2-szer tettem cukrot a teába. Ha teszel, forralt vízbe tegyél, és még a cukorral együtt is forrald pár percig, azt öntsd rá a kamilla virágokra (én nem filterest használtam) De elvileg nem kell bele.
9/9 anonim válasza:
Ha direkt a kaki miatt adsz neki kamilla teát, akkor javaslom, hogy tegyél bele cukrot, mert én úgy hallottam, hogy csak úgy hatásos. De saját tapasztalatból nem tudom megmondani, mert az én picim cukor nélkül nem issza meg. De úgy segített eddig mindig. Én úgy szoktam, hogy a 125 ml-be 1 kis kávéskanállal teszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!