Mit adjak a 4 hónapos kisfiamnak az anyatej és a tápszer mellé, hogy legyen sűrűbben széklete?
Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hónapos, és hetente egyszer kakil. Nincs székrekedése, mert nem szenved vele, nem is kemény, de engem azért az orvos és a védőnő nyugtató szavai ellenére zavar a dolog. Milyen bébiitalt vagy ételt javasoltok?2011. máj. 16. 16:42
1/13 anonim válasza:
házilag facsart édesebb narancs levét adhatod,vagy sütőtök bébiitalt-nekünk ez a kettő vált be
2/13 anonim válasza:
Nálunk a vilmoskörte okoz több székletet. Még az őszi is jó, próbáld ki ezek valamelyikét. Persze, ha még nem táplálsz hozzá, akkor csak fokozatosan.
3/13 anonim válasza:
Ha 4 hónapos, akkor kaphat már rostos bébi gyümölcsitalt.Nekem ezt a védőnő mondta, mert egyszer kellett.Kapott belőle 4-5 kiskanállal,és fél órán belül volt kaki.Nálunk bevált, és ez is úgy hat, hogy nem gyógyszer.Nyugodtan adj neki néhány kortyot, meg szokta hajtani őket.Legyen a bébiitalban valami lédús gyümölcs. A barack tényleg jó!
4/13 A kérdező kommentje:
Persze, egyelőre csak bébiitallal kezdeném. Megpróbálom ezeket, köszönöm szépen!!!
2011. máj. 16. 17:21
5/13 krisztivan válasza:
Ne haragudj a kérdésemért de ,
Miért akarod a babád tökéletesen jól működő emésztését össze-vissza zavarni?Valószínűleg minden anyatejet teljesen felhasznál a szervezete ezért nincs több kaki.De ha nem szenved vele és az állaga is jó akkor miért?
Kisfiamnak is 2X volt egy héten kaki,minden gond nélkül.Mióta hozzátáplálunk azóta van minden nap.
6/13 anonim válasza:
Én se örülnék, ha egy héten egyszer kakilna, akárhogy is hasznosítja az anyatejet.Nekem ez akkor is kevésnek tűnik!Én már a második nap segítek rajta egy kis hőmérőzéssel, ha látom, hogy zavarja.Mert az én babámat szokta zavarni.Nem a mi dolgunk eldönteni, hogy mit csináljon a kérdező, de jól teszi, ha segít neki szerintem.És néhány korty gyümölcslé ártani nem fog!A hozzátáplálás teljesen megoldja majd a dolgokat, ne aggódj! A tápszer fogja a székletet, ellensúlyozd egy kis gyümölcslével!
7/13 A kérdező kommentje:
Igen, anyatejes babánál én is úgy hallottam, hogy a 10 nap is normális, csakhogy az én kisbabám 50-50%-ban kap anyatejet és tápszert. A heti egy kakit én nem nevezném normálisan működő emésztésnek, mégha a védőnő szerint Ő egy ilyen típus is. Nagyon sokat hízik, és én is úgy gondolom, hogy nem ártok néhány kanál gyümölcslével. Nem főzelékkel akarom bombázni, a hozzátáplálást sem szeretném ilyen hamar elkezdeni, csak egy kis gyümölccsel szeretnék rajta segíteni. Eddig természetesen meg akartam várni a 4 hónapot, de már néhány napja kap őszibarack bébiitalt, és köszönöm Nektek, mert tegnap volt eredménye!!! :)
2011. máj. 17. 08:43
8/13 anonim válasza:
Vigyázz az őszibarack bébiitallal, mert tele van hozzáadott cukorral. Inkább próbál almát vizezve helyette. HIPP-es alma cukormentes.
9/13 A kérdező kommentje:
Tényleg, igazad van!!!
2011. máj. 17. 12:03
10/13 anonim válasza:
Hát, amikor a lányomnak hasmenése volt, a gyerekorvos az alma levét javasolta ( vagy magát az almát), hogy megfogja a hasmenést.Azt mondta, nem ad gyógyszert, ha meg lehet oldani másképp is.És gyönyörűen megfogta a kakit, elmúlt a hasmenés.Az alma éppen ellentétes hatást vált ki.A gyümölcsökben van gyümölcscukor, mindegyikben.Ezt már több helyen olvastam Tőletek, hogy hozzáadott cukrot tartalmaz a bébiétel .Elolvastátok már az üveg hátulját, az összetevőket?Én még egyiknél se olvastam, hogy cukrot tartalmaz!Miről beszéltek??Nyilván van benne gyümölcscukor, attól édes a barack! Ez pont olyan, hogy ne menjek ki az utcára, mert a fejemre esik egy tégla.A gyerek fog még elég édes dolgot enni életében, nem lehet így gondolkodni, hogy úristen, van benne cukor! Kedves kérdező, dönts ahogy Neked jó!De, mint látod, a barack működik.És nem hiszem, hogy a picid ha nagyobb lesz, soha nem fog kapni kekszet, vagy túró rudit..Azokban viszont van cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!