Ha az 1 hónapos kisfiamnak 3 napja nincs széklete, akkor hőmérőzni kell?
6 hetes volt a lányom, amikor leszokott a szopásról. Ezáltal lefejt tejet + tápszert kapott. (Bebával kezdtünk)
Székrekedése lett. Kb. 6. nap mentünk az ügyeletre, hogy csináljanak valamit, mert ez így nem állapot! Ott meghőmérőzte az ügyeletes és közölte, hogy ráért volna 7.-8. napon rohannunk ezzel, mert vannak babák, akik X napig nem kakilnak, blablabla...
Na erre közöltem, hogy akkor maga se szrjon X napig és meglátjuk, hogy érzi magát. Megköszöntem a 'segítséget', aláírtam a papírt és hazajöttünk. A lányunkon látszott a megkönnyebbülés, egyből abbamaradt a 3 napig tartó ordítás, aludt nyugodtan, evett rendesen és nem feszengett.
Sajnos nekünk azóta (6 hetes kora óta) székrekedéses. Mindent csináltunk már vele, amit lehetett. Tápszert cseréltünk ez volt az első (Milumi HA Start Optima), na akkor hasfájós lett. Ezután Milumil Komfort, amit utált..
Utána nagy nehezen elfogadta, de úgy jött vissza az étel, ahogy meg ette. Utána kaptuk a Milumil AR tápot + hasi uh beutalót. AR táptól megjött a széklete és nem bukott vissza semmit. Már sírtam az örömtől, a lányunk jó kedvű volt, amíg a 4. napon nem kakilt és az 5 nap délután olyan volt a széklete, mint egy felnőtt emberé. Adtam neki barackot, almát, laevolac szirupot, teáztattam (előtte nem fogadta el), tornáztattam, semmi nem vált be!
Most ott tartunk, hogy túl vagyunk a hasi uh-n, Milumi HA Start Optimat eszik megint és hol van széklete, hol segíteni kell neki...
Szombaton kezdem a hozzátáplálást orvosi előírásra, remélhetőleg ettől a helyzet jobb lesz.
3 hónapos a lányunk.
nekem 6 hetes korától- a hozzátáplálásig segyteni keleltt a fiamnak a kakilásban, nem tudom mi történt akkor, de nem kakilt 5 napig, és csak sírt már az utolsó nap. anyósom hőmérőte meg, én nem mertem, és 6 pelus lett tele, kb 10 percig nyomta egyfolytában. Ő csak anyatejes volt. majd megint nem kakilt, de akkor már glicerines kúpot (csecsemőknek való, és csak 1 negyedet), és 5 percre rá, volt kaki neki. ha egy napot kihagytunk, mert hát ki lehet hagyni, akkor másnap reggel szenvedett lázstott rajta. így mi 4 hónapos koráig kúpoztuk esténként. majd a hozzátáplálással megszűnt minden kakilt rendesen, főleg barack után. nem szokott hozzá, mostmár 17 hónapos napi 3,4 * kakiló nagyfiú.
Te látod, hogy hogyan érzi magát, de én azt mondom, hogy nekem sem jó, ha 2,3 napig nem megyek wcre. Nekem is mondták, hogy hasznosítja az egészet, de nekem az első hőmérőzés utáni 6 pelus nem azt mutatta.
Ja, nekem a dokim, azt mondta(nem tudom mennyire igaz), hogy anyatejnek 6 hetes korig van hashajtó hatása, utána elmúlik,és akkor derül ki, hogy szorulásosabb a gyerek vagy sem. és nekünk ez így is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!