Szerintetek létezik olyan, hogy egy baba nem akar kisàgyban aludni?
13: ilyen is van, nincs vele semmi baj csak nem ez a kerdes. Mert te gondolom soha nem is mondtad hogy a gyereked nem tud kulon aludni mivel meg sem probaltad.
En tudtam fekve szoptatni csak pl aludni nem mertem volna ugy ejjel hogy a gyerek a honom alatt van, illetve parszor probaltam es egesz ejjel le se hunytam a szemem, vagy azert mert iszonyatosan mocorgott vagy mert feltem hogy rafkeszek.
Szerintem felelotlenseg egy ujszulottel aludni testkozelben...az mas, amikor valaki hozzakapcsolja a nagyagyhoz a kisagyat, vagy hozzaepiti es ugy alszik veluk a gyerel, kvazi egy agyon de megis kulon elkeritve. Nekem az sem menne mert max egy emberrel alszom egyszobaban de még ugyis sokat forgolodok nem hogy kettovel...
Sokan mondjak hogy egyutt alszik a csalad egy agyban es ilyen olyan szemetseg elvalasztani a gyereket....hat nalunk meg az van hogy valahanyszor egyutt probaltunk tobben egyszobaban aludni senki sem tudott aludni! Valoszinu epp azert mert kulon lett szoktatva mindenki, gyerekkent en is, ferjem is, es a sajat gyerekeink is. Szoktatas kerdese az egesz. Lehet amögé bujni jogy a gyerek veled alszkk jol es igy mindenki kipihent, ez rendben van, nincs vele semmi gond, nektek ez a kenyelmes, de attol még ne mondja senki hogy nem aludt volna el az agyaban ha kovetkezetes vagy.
Igy van, szerintem is kitartas es kovetkezetesseg kerdese.
Soha nem hagytam orditani a kisagyban :))
De attol mèg mindig abban alszik nagyièknal, utazo kisagyban, 2,5 evesen.
Ott alszik ahova szoktatjak.
En azt tartom felelotlennek aki maga melle veszi. Fulladasveszely+ a legzesfigyelo hianya+leeses veszely.
A sirni hagyasrol annyit, hogy neha akkor is uvoltott magatol 20 percet, ha a kezemben volt es ringattam. Akkor meg mar tok mindegy, hogy a kezemben sir vagy a kisagyban. De nalunk nem volt problema, kisagyban aludt mindig. Most mar nagy es nem racsos agya van hanem leesesgatlos gyerekagy. Rogton bele szokott es nem jon ki belole.
A mi fiunkat csak alvó állapotban lehetett kisagyba rakni. Ha csak megkíséreltük kipróbálni, hogy betesszük, elköszönünk tőle és kimegyünk a nappaliba, 3 másodpercen belül következett be a taknya-nyála-összefolyós, rémült tekintetű, testet-lelket megrázó ordítva sírás. Ugyanígy nem működött a mellette ülök és simogatom, mert ugyanezt csinálta. Egyszer kipróbáltuk, amikor még csak kúszni tudott, hogy ő a kisagyban, mi mellette a nagyon "alszunk", hátha elalszik. 185x körbekúszta utánunk a kiságyát, és rendesen félt, érezhető volt a hangján.
Ez volt az utolsó kísérlet a bárminemű szoktatás terén, és maradt a cicire altatás, és ekkor kezdtem jobban beleásni magam, hogy mit jelent a csecsemők számára a biológiai norma.
Egyébként az utolsóra reagálva... valójában az együttalvás is egy ilyen dolog. A babák élettanilag felületes alvását organikusabban tartja fenn az anya közvetlen közelsége, magatvíz illata (a mellbimbónak tökéletesen olyan illata van, mimt a baba saját magzatvízének volt, és ezt a baba felismeri), a mocorgás, mintha hagyjuk az anyától távol aludni, sötétben, bőrkontaktus nélkül, egy elektromos szerkezetre bízva, hogy utólag szóljon nekünk, ha a baba az előbbiek hiányában túl mélyen alszik és kimarad egy lélegzete. Természetesen megértem, ha ez a jelzési lehetőség megnyutató, csak sajnos az egész abból indul ki, hogy azért van rá szükség eleve, mert a babát kiszakítjuk a természetadta közegéből, ezért ő is védtelenné válik, a szervezete működése pedig emiatt nagyobb eséllyel siklik ki a normálisból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!