Angol keresztnév anyakönyveztetése hogyan oldható meg?
egy barátnőm a kislányának kérelmezett angol nevet. ideiglenesen kapott a lányzó egy ahhoz hasonló magyar nevet, amíg megjött az engedély és az új anyakönyvi kivonat.
indoklásba arra hivatkozott, hogy vannak angol rokonok é nagyon fontos, hogy azt az adott nevet adják a gyereknek. ez persze nem volt igaz, de ezzel senki nem törődött. a lány megkapta kért nevet.
Tudom hogy nem véleményezést kértél, de azért csak leírom:
Én szeretem a különleges neveket. A saját gyerekemnek is különleges és külföldi neve van, (az apja nem magyar) DE:
a névadásnál az is szempont volt, hogy Karakószörcsögön Mari néni, a kisboltos anyósa is ki tudja ejteni.
Nem mindenki tud ám angolul, és felnőtt korára valószínűleg égnek áll majd a haja, hogy 1565865-szörre is Villóv-nak olvassák fel egy névsorolvasásnál, ballagáson, diplomaosztón, az SZTKban amikor szólítanak stb.
Nem leszólni szeretnélek, csak tanácsot adni. Azon kívül, hogy a szülőknek mi tetszik, más szempontokat is figyelembe kell venni!
Igen, ismerem a szitut, nekem is elég szokatlan nevem van, velem is történt már hasonló eset. Megpróbáljuk kérelmezni a nevet, aztán ha nem sikerül, lehet hogy marad a Villő.
köszi szépen mindenkinek a segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!