Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Angol keresztnév anyakönyvezte...

Angol keresztnév anyakönyveztetése hogyan oldható meg?

Figyelt kérdés
Születendő kislányomnak a Willow keresztnevet szeretnénk adni. Mivel Magyarországon nem anyakönyveztethető, így ennek az érdekében külföldön kellene szülnöm?
2010. jún. 22. 23:10
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
69%
szegény kislány, mért szivatjátok így meg?
2010. jún. 22. 23:18
 2/24 anonim ***** válasza:

Sajna nem lehet,csak abban az esetben ha valamelyik szülő nemzetiséginek vallja magát, de sajnos ezen is szigorítottak :(

Pedig szép a Willow :)

2010. jún. 22. 23:19
 3/24 anonim ***** válasza:
82%

Fonetikus átirattal lehet anyakönyveztetni elvileg tehát kb. így: Úillóúv :)

...de most komolyan ennyire fontos neked, hogy egy ilyen egzotikus névvel villogj, hogy akár hajlandó lennél elutazni Angliába a születés idejére?! Egyrészt akár eredeti helyesírással, akár fonetikusan, a magyar vezetéknévvel együtt elég idétlenül fog hangzani, másrészt csak megnehezíti a gyerek életét a későbbiekben, hogy ilyen különleges neve van. Így is van már elég Orsós Dzsenifer, meg Kolompár Dzsásztin.........

2010. jún. 22. 23:19
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Szeritnem egy kis gondod lesz ezzel a nevvel mert ha sikerul anyakonyveztetni akkor is a W-t sima V-vel fogjak irni a magyar abc miatt szerintem. Ha megakarod igy tartani a nevet nehez lesz. De hatha ir valaki aki jobban ert hozza.
2010. jún. 22. 23:20
 5/24 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy Magyarországon akkor sem lehet így anyakönyveztetni sztem, ha tényleg Angliában szülnéd meg, csak akkor, ha pl. a férjed angol nemzetiségű, és állampolgár lenne...
2010. jún. 22. 23:22
 6/24 A kérdező kommentje:

Nem véleményeket kértem. Nem vagyunk cigányok, hogy Krisztofernek meg ilyeneknek nevezzük, egyszerűen szeretnék egy különleges nevet, és a magyarok között nem igazán találtam olyat, ami ennyire tetszene.

A többieknek köszönöm a segítséget, még ha ezek szerint nem is kecsegtet túl sok jóval. :/

2010. jún. 22. 23:48
 7/24 anonim ***** válasza:
64%

szerintem menj el az anyakönyvi hivatalba és kérdezd meg. meg tudhatom mi lesz a vezetékneve? szép nevet találtatok :)

jo babavárást és könnyú szülést kivánok :)

2010. jún. 23. 00:59
 8/24 anonim ***** válasza:
69%

Mit szólsz a Villő-höz? Az is gyönyörű, a hangzása is hasonló, és egyáltalán nem gyakori.

A bejegyezhető utónevek jegyzéke:

[link]

Alapelvek az eddig be nem jegyzett nevek bejegyzési kérelmezéséhez:

[link]

2010. jún. 23. 01:07
 9/24 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, meg fogom próbálni, hátha lehet, legalább sima V-vel. :)

Plangár lesz a vezetéknév.

Ha minden kötél szakad, elgondolkozunk a Villő-n is. :)

2010. jún. 23. 11:12
 10/24 anonim ***** válasza:
79%

A Krisztofer sem cigány név,ugyhogy azért mert valaki bunkón ir neked nem kell egyből neked is bunkóznod!

EGYÉBKÉN AZ ÉN KISFIAM IS KRISZTOFER........üdv:Zsu

2010. jún. 23. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!