Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Angol keresztnév anyakönyvezte...

Angol keresztnév anyakönyveztetése hogyan oldható meg?

Figyelt kérdés
Születendő kislányomnak a Willow keresztnevet szeretnénk adni. Mivel Magyarországon nem anyakönyveztethető, így ennek az érdekében külföldön kellene szülnöm?
2010. jún. 22. 23:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%

Ezen ne haragudj, de teljesen kiakadtam!Hogyhogy nem találtál a magyar nevek között különlegeset??!!

Annyi gyönyörű magyar név van, hogy az nem igaz, de neked nem elég különlegesek, megáll az eszem.

Végül is nem az én gyerekem fogják csúfolni...

2010. jún. 24. 18:50
 12/24 anonim ***** válasza:
Szerintem a helyi anyakönyvezetőhoz menj el és ő fog tudni tanácsot adni. De több mint valószínű, ha sikerül ezt adni akkor, így fogják írni : Villov és így szerintem fúra lesz, mert ha jól gondolom az angol változatban az utolsó W-t nem ejtik, mert általában azt elharapják. Sok sikert!
2010. jún. 24. 19:05
 13/24 anonim ***** válasza:
2%

ki a szart érdelek mit gondoltok?

az én gyerekem a sárát meg a csengét fogja csúfolni,merta hócipőm van tele a rohadt magyar nevekkel

2010. jún. 24. 19:12
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

De ha nem ejtik (márpedig nem), akkor a magyar fonetikus átirata Vilo, ami valóban majdnem Villő.

Vagy a kisebbség marad, mondjuk szerintem a vezetékneve is furcsa, nem tűnik magyarnak, úgyhogy ezzel a névvel akár hihető is, hogy nem vagytok magyarok. De gondolj azért a gyerekre is, mert számos helyen kérni fogják a nevét, egész biztosan nem w-vel, hanem simával írná mindenki, a végéről lehagyva a w-t. És állandóan betűzgetni meg magyarázkodni. Minek ilyen helyzetbe hozni a gyerket. Persze más ha esetleg angolszász nyelvterületen terveztek élni.

2010. jún. 24. 19:15
 15/24 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is egyből a Villő jutott eszembe.Szerintem ez elég jó kompromisszum.

Kedves 19:12!Ez sajnos Magyarország és ennek megfelelően magyarok a nevek is.Mi az,hogy a hócipőd tele van vele?Neveld csak a gyereked arra,hogy csúfolja gyereket,mindegy milyen neve is legyen.

2010. jún. 24. 19:56
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
A Villő már azért is jó választás lenne,mert a Willow jelentése fűzfa, a Villő pedig fűzfatündért is jelent.És nagyon szép sztem.:)
2010. jún. 24. 20:49
 17/24 anonim ***** válasza:

Először is szerintem ez az oldal nem azért jött létre, hogy itt bárkinek is kritizálnia kéne a másikat, hanem hogy egymásnak segítsünk, ha tudjuk a kérdésre a választ.

Mindenki olyan nevet ad a gyerekének, amilyet akar, vagy amilyet épp megengednek a magyar jogszabályok.

És se adnék "tucatdivattömegnevet" a gyerekemnek. Biztos jó lesz a gyereknek, mikor lesz az osztályban 10 Bence meg 10 Anna. Félreértés ne essék, van mindkettő az én rokonságomban is, semmi bajom a nevekkel, csak ne ítéljenek már el valakit azért, mert ő másképp gondolkodik.

A kiejtés és írás miatt valószínűleg tényleg lennének problémák a jövőben, ez így épp nem a legszerencsésebb választás. Viszont a Villő tényleg jó kompromisszumnak tűnik.

Egyébként tudomásom szerint Romániában pl. akármilyen nevet adhatsz a születendő gyermekednek, de én ezért mondjuk nem szülnék külföldön.

De megpróbálhatod új névként felvetetni is (helyi anyakönyvvezető tudni fogja, hogyan kell elindítani a folyamatot), de valószínű tényleg, hogy csak fonetikusan leírva engednék, az meg már nem ugyanaz.

2010. jún. 24. 21:10
 18/24 anonim ***** válasza:

Szerintem Magyarországon nem tudod elérni, hogy így anyakönyvezzék.

Angliában akármi lehet a gyermeked neve, akár kitalált is, itt nem problémáznak ezen!

2010. jún. 24. 21:12
 19/24 anonim ***** válasza:

Én W-el írom a keresztnevemet, amikor felnőtt lettem kérvényeztem és megadták. Meg kellett indokolnom és eszerint tetszett az indokom a hivatalnak, mert elfogadták. :) Amúgy ezt a nevet Magyarországon V-el írják, én magyar vagyok, nincsenek külföldi felmenőim.

Szóval, ha esetleg találtok valamui jó indokot, akkor lehet szerencsétek. Sok sikert!

Amúgy nekem azt mondták, hogy ha megkapom a választ, akkor azt el kell fogadnom, ha nemleges akkor nincs tovább, nem lebezhetek fel, a döntés végleges.

2010. jún. 24. 21:15
 20/24 anonim ***** válasza:
Hogy tetszik a név vagy nem, az más kérdés, mindnekinek joga van olyan nevet adni amit akar, de Plangár Villő szerintem sokkal szebben hangzik mint Plangár Viló.
2010. jún. 24. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!