Angol keresztnév anyakönyveztetése hogyan oldható meg?
Ezen ne haragudj, de teljesen kiakadtam!Hogyhogy nem találtál a magyar nevek között különlegeset??!!
Annyi gyönyörű magyar név van, hogy az nem igaz, de neked nem elég különlegesek, megáll az eszem.
Végül is nem az én gyerekem fogják csúfolni...
ki a szart érdelek mit gondoltok?
az én gyerekem a sárát meg a csengét fogja csúfolni,merta hócipőm van tele a rohadt magyar nevekkel
De ha nem ejtik (márpedig nem), akkor a magyar fonetikus átirata Vilo, ami valóban majdnem Villő.
Vagy a kisebbség marad, mondjuk szerintem a vezetékneve is furcsa, nem tűnik magyarnak, úgyhogy ezzel a névvel akár hihető is, hogy nem vagytok magyarok. De gondolj azért a gyerekre is, mert számos helyen kérni fogják a nevét, egész biztosan nem w-vel, hanem simával írná mindenki, a végéről lehagyva a w-t. És állandóan betűzgetni meg magyarázkodni. Minek ilyen helyzetbe hozni a gyerket. Persze más ha esetleg angolszász nyelvterületen terveztek élni.
Nekem is egyből a Villő jutott eszembe.Szerintem ez elég jó kompromisszum.
Kedves 19:12!Ez sajnos Magyarország és ennek megfelelően magyarok a nevek is.Mi az,hogy a hócipőd tele van vele?Neveld csak a gyereked arra,hogy csúfolja gyereket,mindegy milyen neve is legyen.
Először is szerintem ez az oldal nem azért jött létre, hogy itt bárkinek is kritizálnia kéne a másikat, hanem hogy egymásnak segítsünk, ha tudjuk a kérdésre a választ.
Mindenki olyan nevet ad a gyerekének, amilyet akar, vagy amilyet épp megengednek a magyar jogszabályok.
És se adnék "tucatdivattömegnevet" a gyerekemnek. Biztos jó lesz a gyereknek, mikor lesz az osztályban 10 Bence meg 10 Anna. Félreértés ne essék, van mindkettő az én rokonságomban is, semmi bajom a nevekkel, csak ne ítéljenek már el valakit azért, mert ő másképp gondolkodik.
A kiejtés és írás miatt valószínűleg tényleg lennének problémák a jövőben, ez így épp nem a legszerencsésebb választás. Viszont a Villő tényleg jó kompromisszumnak tűnik.
Egyébként tudomásom szerint Romániában pl. akármilyen nevet adhatsz a születendő gyermekednek, de én ezért mondjuk nem szülnék külföldön.
De megpróbálhatod új névként felvetetni is (helyi anyakönyvvezető tudni fogja, hogyan kell elindítani a folyamatot), de valószínű tényleg, hogy csak fonetikusan leírva engednék, az meg már nem ugyanaz.
Szerintem Magyarországon nem tudod elérni, hogy így anyakönyvezzék.
Angliában akármi lehet a gyermeked neve, akár kitalált is, itt nem problémáznak ezen!
Én W-el írom a keresztnevemet, amikor felnőtt lettem kérvényeztem és megadták. Meg kellett indokolnom és eszerint tetszett az indokom a hivatalnak, mert elfogadták. :) Amúgy ezt a nevet Magyarországon V-el írják, én magyar vagyok, nincsenek külföldi felmenőim.
Szóval, ha esetleg találtok valamui jó indokot, akkor lehet szerencsétek. Sok sikert!
Amúgy nekem azt mondták, hogy ha megkapom a választ, akkor azt el kell fogadnom, ha nemleges akkor nincs tovább, nem lebezhetek fel, a döntés végleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!