Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy fejű baba - császár?

Nagy fejű baba - császár?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most lépek 39. hétbe, 100-as BPD-t mértek és 3700g-ra saccolják a baba születési súlyát. Olvastam, hogy kb ekkora BPD értéktől esélyes, hogy császároznak. Igaz én elég magas és széles csípőjű vagyok, szóval még reménykedem, hogy nem kell majd császározni. Gondolom baja nem eshet majd, ha kellően figyelik szülés közben - pl elakadás miatt oxigénhiány, ilyenek? Időben közbe lehet lépni, ugye?

2010. jún. 22. 17:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen mindenki résen lesz. Miért félsz annyira a császártól?
2010. jún. 22. 17:57
 2/10 anonim ***** válasza:
nekem is hasonló mértetekkel rendelkezett a fiam pocakban, de nekem már a36., héten :) engem is riogattak, hogy császár lesz, de végül simán és gyorsan, természetes úton született, csak kicsit kellett vágni.
2010. jún. 22. 17:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Csak mert jobban szeretném természetes úton megszülni. Nem "félek" a császármetszéstől sem, jó, hogy van ilyen mentő megoldás is, csak azért szeretném elkerülni, amennyiben lehetséges lesz.
2010. jún. 22. 18:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Dehogyis! Figyelni fognak rátok, az biztos, valamivel jobban, de ez nem jelent semmit, nagyon jó esélyeid vannak. Én 1,5 óra alatt szültem meg 4300 grammos fiamat 3 hete, 37 cm-es fejkörfogattal született.

A szakadás sem 100%, nekem 1,5 cm-es gátmetszésem lett összvissz, szülés után 4 órával, ülve szoptattam, az ágy szélén...

Fel a fejjel, csak a babára koncentrálj, meg a lassú, hosszú be-és kilégzésre! :)

2010. jún. 22. 19:00
 5/10 anonim ***** válasza:

nekem a 36. héten mértek 100-as BPD-t :)) és ekkor 3500 g-ra saccolták

én beijedtem nagyon, és rákérdeztem a császárra, de azt mondta a doki hogy ez nem kívánságműsor (szóval pusztán ezért a tényért nálunk nem császároznak)

persze a végén megcsászároztak, de egyéb okok miatt, én nem bántam, mert nagyon nagy fejjel született a babám, 38-as körfogattal és 4060 g-al

2010. jún. 22. 19:24
 6/10 anonim ***** válasza:
109 bpd-vel simán szültem a 41.héten.
2010. jún. 22. 19:47
 7/10 anonim ***** válasza:
húúú kedves utolsó, ez nem semmi, le a kalappal előtted ! :)
2010. jún. 22. 21:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100-as BPD ?cm-nek felel meg?
2010. jún. 22. 22:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:Úgy értem,mennyi lenne így a fejkörfogata?
2010. jún. 22. 22:11
 10/10 anonim ***** válasza:
a 100-as BPD az 10 cm, de ez a két falcsont közti távolság, vagyis ha szemből nézzük a babát, akkor a fej szélessége és amikor megszületik, akkor már nem így mérik, hanem a fejkörfogatát mérik le, így az kb 33-38 cm szokott lenni
2010. jún. 22. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!