Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam 5 hetes...

Hogyan szoktassam 5 hetes babam egy kis rendszeressegre?

Figyelt kérdés
Ossze-vissza eszik, 1,1.50, 2, 3 orankent. Ejjel is ossze vissza kell, nappal sincs semmi rend kialakulva. Nem tudok semmit sem csinalni igy. Mit tegyek?
2008. nov. 4. 09:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyílván nagyon fáradt vagy és kimerült, és jól esne egy picit pihenned, ám én mégis azt tanácsolnám, hogy ne erőltess napirendet a babára. Nem lehet úgysem kialakítani ezt az ütemet erőszakkal, majd magától kialakul idővel. Te sem tudsz enni akkor amikor nem vagy éhes csak azért mert tudod, hogy később nem tudsz majd enni, vagy ha eszel is biztos nem annyit, hogy az elég legyen későbbre is.

Akkor adj neki enni amikor kér, annyit amennyire szüksége van és inkább kérj segítséget a családodban valakitől, hogy segítsen az otthoni teendők elvégzésében, a nagyszülők mindig lelkesek ebben az ügyben, vagy kérd meg a párod, hogy ha tud egy picit többet segítsen addig amíg be nem áll a baba napirendje magától.

Neked most ő a legfontosabb feladatod és programod, és ezt mindenki tudja és megérti.

Remélem hamar rendeződik majd ez a napi ritmus és neked is könnyebb lesz.

2008. nov. 4. 09:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezen en is gondolkodtam, hogy vajon nem tul korai, de hat sajnos tiszta egyedul vagyok, nincs segitsegem, a parom dolgozik, egyedul vagyok egesz napp. A haz fut, meg a vecere sincs idom menni. Es mar nagyon nem birom.Ami meg hozzatesz a dologhoz, hogy ha ebren van csak a karomban nyugodt, ha leteszem rogton sirni kezd. Erzem, hogy ki fogok merulni....
2008. nov. 4. 09:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Még kicsi, hogy rendszerességre szoktasd. Ami biztos legyen az esti fürdés és lefekvés ideje. Az én babám 4 hónapos és ő sem órára pontosan mindig ugyan úgy eszik. 5 hetes baba még nagyon kicsi, akkor adj neki amikor éhes és annyiszor ahányszor kér.

A házimunka későbbre is maradhat , én akkor főztem, teregettem, takarítottam amikor aludt mikor ilyen picuri volt, most 4 hónapos most akkor amikor fent van.

2008. nov. 4. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz azzal, hogy szalad a lakás, hiába takarítasz, egy hét múlva úgyis újra kell kezdened mindent, így legalább megspórolsz pár hét munkát. Csak a legszükségesebbeket csináld meg és amikor alszik a baba, akkor te is aludj. Amikor ébren van akkor masszírozd meg, ez talán segít abban, hogy úgy legyen kontaktus köztetek, hogy ő fekszik és nem a kezedben van, ha mégis ott akar lenni, akkor pedig örülj, hisz rád vágyik, később akkor sem fog odamenni hozzád ha hívod :). Fogadd el, hogy ez egy ilyen időszak amikor csak egymásnak vagytok és ebbe nem szólhat bele semmilyen elintéznivaló, semmilyen házimunka. Ő még ilyenkor úgy érzi hogy te és ő egy test vagytok, és ha nem vagy vele akkor hiányolja a másik felét, teljesen érthető.

Talán megoldás lehet az, ha beszerzel egy hordozó kendőt és amikor tényleg halasztatatlan dolgod van (pl.pisilés) egyszerűen magadhoz kötöd és akkor felszabadul mindkét kezed, és neki is ott vagy. Én így mosogattam például, vagy így vittem le a szemetet, és így teregettem, de tényleg csak azt csináld meg a lakásban amit nagyon muszáj.

És ha ő éppen elaludt, akkor szusszanj te is és aludj vele!

Sok sikert hozzá!

2008. nov. 4. 10:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyutt erzek veled,mert en is egyedul vagyok,es nekem is nagyon nehez,en sem tudok szinte semmit csinalni,nalunk sincs rendszer ossze-vissza eszik es kel ejjel nappal,de ugy latom ahogy telik az ido,egyre jobban viselkedik evesben es albasban is.Kitartas.udv.9hetes kisfiu anyukaja.
2008. nov. 4. 11:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én is ezen problémáztam egy ideig. De kénytelen voltam belátni, hogy most nekem kell a babához alkalmazkodnom, akkor és annyit egyen, amennyi neki épp jól esik és amikor jólesik. Muszáj volt belátnom, hogy nem én irányítok és ha azt szeretnéd, hogy a babád jól érezze magát neked is őt kell követned. Még most.

Gondolj bele neki mennyi mindenhez kell most alkalmazkodnia. Te segítsd most ebben. hidd el meghálálja és később beáll a napirend, még 5 hetesen nem kell sokat várni tőlük. Rendszerességre úgy szoktathatod ha kis liturgíákat veztsz be mint például a fürcsinél. gondolom mindíg ugyanakkor és ugyanúgy csinálsz ehhez ő is hozzászokik és később követni is fogja.De ez idő kérdése.

2008. nov. 4. 11:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok biztato valaszt! Akkor nem torom magam, hagyom, hogy ugy tortenjenek a dolgok ahogy tortenniuk kell.
2008. nov. 4. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!