Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érezted már azt, hogy. -nem...

Érezted már azt, hogy. -nem jól csinálod? -hiába próbálkozol, nem sikerül? -azért nem csinálja, mert nem foglalkoztál vele eleget (pedig már untad, mert annyit mondtad és mutattad)?

Figyelt kérdés

-azért nem tudja,nem csinálja,mert későn kezdél vele foglalkozni (más gyerek már rég csinálja;rég eszi;rég issza;rég egyedül"szindróma")?

Én ezekkel a kérdésekkel tudom magam ostorozni egész nap.A kétségbeesés netovábbja vagyok,ha éppen csak ketten vagyunk otthon a kisfiammal(ha plussz társaságom van,akkor nincs probléma).Rettentő aggódós vagyok.Tisztában vagyok vele,hogy minden gyerek más és egyik hamarabb,másik később csinál dolgokat;de én állandóan azt érzem,hogy "le vagyunk maradva",vagy egyáltalán nem csinálunk valamit,és erről csak én tehetek.Pedig mindent szorgalmazok,mindent próbálunk csinálni,amit korának megfelelően "kell",de erőltetni nem akarok semmit,mert úgy vettem észre,ha erőltetek valamit,akkor pont az ellenkezőjét érem el.

Szóval a legnagyobb problémám az,hogy kisfiam 1 éves és nem iszik egyedül cumis üvegből(nem fogja).Szinte minden egyes evéskor(napi két tápszer),és iváskor is próbálom tőle elvenni az üveget,hogy ha kell neki,igenis fogjon rá.Rá is fog,de mivel evés-ivás közben nem emeli az üveget ,én segítek,egy ujjal emelem,mihejst ezt megérzi,elengedi.Próbáltam már többször úgy is,hogy nem segítek,de úgy képes "hiszti" után,akár nem is enni,inni.(és ez a kezdetektől így van).És még ezer más probléma...

Egyébként egy gyönyörű,egészséges,sajtkukac :) kisfiú.Az 1 éves státuszon nem "aggódott" semmin se a védőnő,sem a doktornőnk.

Tényleg velem van a baj? :(

2010. jún. 21. 10:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Szeritnem ne aggodj!! Tenleg minden baba mas. Lehet a tied meg olyan valamit tud amit a tobbi majd kesobb fog tudni. Tudom, hogy ez nagyon nehez de engem is mindig azzal nyugtatott a dokim, hogy hany felnott embert lattam (persze egeszsegeset) aki pl nem tud ulni, nem tud atfordulni, nem jar es a te esetetben nem tudja megfogni az uveget amibol iszik. :) Kicsit kesobb fogja megtanulni es kesz. Szerintem ne rontsd es ezeket az amugy is hamar elrepulo honapokat azzal, hogy idegeskedsz. Ha barmi baja lenne a babadnak akkor mar eszrevettek volna. Foleg, ha nem mondott semmit a doki meg a vedono akkor tenleg ne aggodj. Egyszeruen nem erdekli az egyedul ivas es kesz ettol meg ugyan ugy fog inni kesobb uvegbol, akkar poharbol mint a tobbi gyerek.
2010. jún. 21. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Elso valaszado vagyok, bocsi elfelejtettem irni, hogy te az egvilagon semmit sem csinaltal rosszul. Nem azert nem csinalja mert nem volt vele foglalkozva. Ezt verd ki a fejedbol gyorsan. :)
2010. jún. 21. 10:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Lehet,hogy túl sokat várok tőle ?(környezeti hatás)

2010. jún. 21. 10:46
 4/5 anonim ***** válasza:

óó ugyanmár! te tényleg nagyon aggódós vagy :)

az enyém is 1 éves, és jön nekem hírlevél a kismamblogtól, és a felét sem tudja amiket írnak, pedig egész nap foglalkozunk vele

én ezen egy csöppet sem idegesítem magam, mert arra gondolok, hogy ez nem verseny, és bár még nem tud egyedül enni, de gondolom majd fog :) mert ugye mindenki megtanul :)

ajánlom neked a Feldmár Andrást, ő egy Kanadában élő magyar pszichológus, azt mondta, hogy ő ugyan egyszer sem szólt rá a fiára, hogy hagyja el a cumit, mert előbb utóbb ugyis elhagyja, 20 évesen senki nem cumizik :))) szerintem igaza van.

a babaád is majd megtanul egyedül inni, és fogni az üveget, ne aggódj ilyeneken!!!

2010. jún. 21. 22:02
 5/5 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

igen, egyébként ez tényleg környezeti hatás szerintem, mert mostanában ilyen a világ, felgyorsult, és a babáktól is ezt várjuk, teljesítménykényszerünk van, meg ugye itt a net, anyukák versenyeznek egymással ha kell ha nem, kinek indul el előbb a babája, kinek mit tud 6 hósan, kinek hány foga van, stb stb. szerintem teljesen feleslegesen

2010. jún. 21. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!