Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szenved a cumin percekig...

Miért szenved a cumin percekig, mielőtt elkezdene enni?

Figyelt kérdés

2 hós a babám, tápszeres. Kb. egy hete minden evésnél előbb percekig szenved, sír, tiltakozik a cumin, aztán mégis szépen eszik végül. (Ezt korábban nem csinálta, ahogy meglátta a cumit, már tátotta is a száját.)

Már elkeserít ez a közelharc, mi lehet a baj?

2008. nov. 3. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt a kérdést szerettem volna én is feltenni tegnap. Mi 3,5 hónaposak vagyunk, szintén tápszeresek, és ugyanezeket produkálja. Teljesen tanácstalan vagyok én is. Torka nem fáj, nincs szájpenészünk, illetve olyan, amitől sírhatna, mert fáj, ha nyeli a tápszert. Eltelik pár perc, mire megnyugszik, aztán már szépen megissza. Azt megfigyeltem viszont, hogyha kihúzom az etetés időpontját, rögtön ráharap és nem nyűgizik előtte. Csakhát nem olyan egyszerű kihúzni mindig:-(

Azért sem tudom a magyarázatot igazán én sem, mert mi már gyümölcsöt is eszünk, teát is iszunk, viszont ezeknél sohasem nyűgizik! Esetleg nem olyan éhesek, vagy már unják azt a fajta tápszert amit kapnak. Mi Bebe HA startot eszünk.

Sokat nem tudtam segíteni, hátha lesz valakinek konkrétabb ötlete is, várjuk!

Nagyon Jó Egészséget kívánok Nektek!

2008. nov. 3. 10:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi is sokáig kínlódtunk,mire rájöttem,hogy akkor sírt nekem is amikor fájt a hasa,és nem akarta elfogadni addig az ételt.

Amúgy jól írták előttem,ha szájpenész van,akkor is ezt csinálhatja,vagy tápszercsere kell,vagy esetleg cumicsere,ha nagyon keményebb a cumi, de azt úgyis tudnád.Ill. mégegy,ha pl megszokott egy hőmérsékletet,és amit adsz egy kicsit eltér attól,kicsit kihűlt,vagy melegebb.

2008. nov. 3. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Na ettől én is a falnak mentem. Az elején fáradta volt (csak este csinálta), úgyhogy előre hoztuk a fürcsit, és rögtön minen oké volt. Most megint elkezdte, de 3 napba telt mire rájöttünk, hogy az előző kajcsinál nem büfizett rendesen, és biza a pocakkal volt baj. :)
2008. nov. 3. 11:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Nagyjából én is ezekre az okokra gondoltam. Csak azt nem értem, ha pl. nem jó a cumi v. a tápszer v. a hő, akkor miért fogadja el mégis végül?

A legrosszabb az, hogy már kezdünk mindketten idegesek lenni az evés közeledtével,és ez sem könnyít a helyzeten...

Első válaszölónak: az evések közötti idő kihúzásán én is gondolkodtam. Orvosi javaslatra (nem hízott eléggé) napi nyolcszor eszünk, három óránként (70-75-öt, de még csak 4 kilós). Lehetséges, hogy már nem éhezik meg három óra alatt? Próbáljak ritkábban, többet?

Jó babázást nektek is!

2008. nov. 3. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld ki akkor hogy kihúzod az időt,hátha nagy lesz az étvágy.
2008. nov. 3. 14:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! Első válaszoló vagyok!

Mi is 3 óránként eszünk:-) Nálunk is a 180 helyett 120 vagy még kevesebb megy le, de ha kiszámolod, hogy 24 óra leforgása alatt a 8*70-80 a ti esetetekben teljesen optimális. Nekünk a doktornő javasolta 3 hós korában, hogy kezdjük a hozzátáplálást, mert a tápszeres babáknál ez így megfelelő. Hasfájósok sohasem voltunk! Nagyon szereti első perctől a gyümiket. Tényleg azt javaslom,hogy próbáld picit kihúzni az etetéseket. Nem hinném , hogy a te babád is hasfájós lenne, hiszen azt máskor és másképpen is jelezné!

A tápszer hőmérsékletét pedig már szerintem csukott szemmel, álmunkból felkeltve is tudjuk:-)

Nyugodtan írjál privit, ha gondolod!

Nagyon jó babázást kívánok én is!

2008. nov. 3. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!