Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hós babának a sok háton...

5 hós babának a sok háton tartás miatt el van feküdve a feje totál laposra, ez megváltoztatható?

Figyelt kérdés
Hogyan?
2010. jún. 20. 20:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
nem. De általában ez nem a háton fekvés miatt alakul ki, hanem szülésnél.
2010. jún. 20. 20:19
 2/13 anonim ***** válasza:
Unokanővérem sem volt hajlandó hasra tenni a lányát, és neki is totál lapos volt a feje emiatt. De aztán amikor elkezdtett igazából forgolódni a leányzó, saját magától átfordult éjjel hasra, és szép lassan elmúlt a laposság. Most már 9 éves, és semmi nem látszik a buksiján, nagyon szép formás feje van. Szóval szerintem el fog múlni, de akárki is a szülő, mondd meg neki, hogy egyáltalán nem árt, sőt, használ csak a babájának, ha hasra is teszi! A hátizmok, nyakizmok úgy tudnak igazán jól erősödni, arról nem is beszélve, hogy a kúszás és a mászás egyik alapkövetelménye, hogy hason is legyen a gyerek.
2010. jún. 20. 20:23
 3/13 anonim ***** válasza:
70%

Ami szülésközben történik a fejjel max 3 nap alatt el is tűnik, szóval ez nem igaz.

Kérdező: Sajnos eltüntetni tényleg nem lehet. Az ilyesmire előbb kell gondolni.

2010. jún. 20. 20:24
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem kell vele semmit csinálni, magától helyrejön, ha elkezd a gyerek forogni.

Négy gyerekes anya

2010. jún. 20. 20:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Az én fiamé is kicsit el laposodott de amikor el kezdett forgolódni szépen helyre jött!

Egy 3 gyerekes anyuka

2010. jún. 20. 20:52
 6/13 anonim ***** válasza:

A fiam feje is rendbe jött.

Nem volt hajlandó semerre fordulni, hason üvöltött.

Végül kiderült, h túl kötöttek az izmai, azért nem fordul, és gyógytornászhoz jártunk, de ez már egy másik történet.

Akkor 8 hónapos volt a fiam, most már 2 éves lesz, és szépen helyrejött.

2010. jún. 20. 21:03
 7/13 A kérdező kommentje:
A család hasra teszi a kisfiút, de az anyuka személye elleni támadásnak veszi. Pedig szó sincs erről! Csak egyszerűen a javát szeretnénk a kis jövevénynek! :) Csak az ő feje van ennyire elfeküdve a családban, eléggé kellemetlen! Ha az én fiamnak így nézett volna ki a feje, biztos a tükörbe néztem volna, hogy mit rontottam el! De én ösztönösen is hasaltattam a pici fiam, és 3 hósan már fordult, 4 hósan már kutyapózolt, 5 hósan mászott, 6 hósan ült, felállt és oldalazott kapaszkodva, 8 hósan elindult, 10 hósan már magabiztosan járt! Van gyakorlat, tapasztalat, mégis azt hiszi csak a rossz indulat pumpál bennem, pedig nem! Aggódom szimplán...mert egyébként annyira szeretni való kis lurkó a pici. :)
2010. jún. 20. 21:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Én 1 éves koromig Pavlik kengyelben feküldtem, ennek megfelelően háton. Sajnos eléggé elfeküdtem a fejem, hátul igencsak lapos. Ez nálam nem változott meg, ezzel kell együtt élnem.
2010. jún. 20. 22:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem az számit, hoyg hason vagy hanyatt fekszik a gyerek, ha az anya nem akarja hason fektetni, akkor ne szólj bele. Elvégre az ö gyereke, ettöl nem lesz a picinek semmi baja. Az meg elég furcsa, hogy neked kellemetlen, hogy a gyerek feje nem olyan, mint amilyen neked tetszene. NE SZÓLJ BELE, nem tartozik rád. Mint rengetegen irták, ha elkezd mozogni, akkor kinövi, ne csinálj belöle problémát és a lányodat/menyedet ne piszkáld ezzel. (egy nagymama)
2010. jún. 20. 22:41
 10/13 A kérdező kommentje:

Én nem piszkálom, egy szóval nem mondtam neki, mivel tudom, hogy mindent támadásnak vesz. A családban viszont az anyósával és a nagymamával már konfliktusba keveredett, mert ők nagyon szomorúak, mikor meglátják a lapos fejű unokát és a hanyag anyukát. Pedig ez olyan evidens lenne!

Hál'Istennek majd a forgolódással megoldja magának a hason fekvést, de a feje akkor is lapos marad még jó ideig... :( Reméljük valamennyire visszaformálódik mire felnő!

2010. jún. 21. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!