Kicsi baba mellől mikor mozdultatok ki először?
6 hónapos baba mellől. Akkor váltottunk ki egy étkezést, tehát el tudtam menni 1-2 óránál hosszabb időre is a közeléből.
8 hónapos gyerekhez még haza kellett mennem osztálytalálkozó közepén is, mert ugye nálam volt a vacsija :D
9 hónapos lesz a házassági évfordulónkon, akkor megyünk el először nélküle kb 4 órára. Nincs sok kedvem hozzá, ajándékba kaptuk a vacsit egy drága helyre, ilyen meglepetés ajándékos program lesz.
Egyèbként rengeteg helyen voltunk már vele, állatkertekben nézelődik, múzeumokban csendben van, étteremben türelmesen kivárja a kis barackbefőttjét vagy sült krumpliját... 😄 Szóval mi hármasban kapcsolódunk ki, igazából csak a színház olyan, hogy hiányzik, de oda nem vinném el.
tanácsot nem tudok adni, de én is így éreztem volna magam.
lehet, hogy nem való neked a falusi környezet?
(nálunk a férjem ment volna külvárosi kertes házba lakni. akkor mondtam neki, hogy nekem fél év falun és irány a pszichiátria. inkább panel, de 10 perc alatt a belvárosban vagyunk gyalog, ahol dolgoztam is. a 2 éves kisfiam imádja a nyüzsit, a járműveket, munkagépeket. 2 hetes óta csavargunk, csak az eső tart minket itthon. szegeden élünk.)
De miért ne vihetnéd magaddal, ha ekkora igényed van rá?
Jobb, mint várni míg minimum 3 óránál többet elvan a melled nélkül.
Annál meg ezerszer jobb, mint csak ezért leszoktatni, tápszerezni (ha le is fejed, akkor a kimaradó etetés idején is fejned kellene, mert vagy eláraszt vagy apadni kezd).
3 hónapos volt a lányom,amikor először mentünk el valahová nélküle. Nem lett semmi baja!
Azóta született két gyerekem,ők is kisebb koruktól kezdve vannak nagyszülővel pl.fél napot, volt,hogy ott is aludtak,felváltva. Így sokkal könyebb őket otthagyni,ha valahova el kell mennem nélkülük,mint pl.jelenleg jogsira járok,mama vigyáz rájuk ezidő alatt,és teljesen jól elvannak.
Menjetek ti is nyugodtan,kell nektek is a kikapcs, és a baba is szokja hogy nem csak ti vagytok!
Amíg szoptatod max. az etetések közti időt tudod kihasználni.
Mi Budapest aglomeracioban lakunk, itt vannak helyben olyan lehetőségek is, amik feltoltenek. Nekem nagyon fontosak voltak a programok, a felnőttekkel való kommunikáció, én a babammal mozdultam ki eleinte, illetve hármasban a ferjemmel. Figyeltünk közben arra is, hogy a kisfiunk igényei figyelembe legyenek véve, de fontos volt az is, hogy én se forduljak be.
Szóval ő 3 hetes volt, mikor baba-mama klubba mentem vele. Engem feltoltott, a babám pedig kapott egy mosolygós anyukat. 6 hetes volt, mikor egy barátunk hazibulijaba beneztubk, nem maradtunk sokat, de picit beszélgettem én is.
Szinten kisgyerekes barátnőmmel bevezettük azt, hogy két hetente együtt kavezunk egy bababarat kávézóban, először 5 hetes volt a fiam. Mivel delelott járunk, 90%-ban nincs ott rajtunk kívül senki, távolságban kb. mindketten 45 perc alatt értünk oda.
Amit mindig vegiggondoltam, hogy olyan hely legyen, hogy babakocsiban vagy hordozó kendoben tudjon aludni, legyen normális lehetőségem szoptatni és pelenkazni.
Nélküle eleinte csak ügyeket intezni voltam el, amik rövid időbe teltek, mondjuk max egy óra, olyankor anya vigyázott ra.
2,5 honaposan két etetes között volt tesommal, anyukámmal mikor vasarolni voltunk a ferjemmel.
5 honapos volt, mikor meghívtak egy borversenyre, majd egy vacsorára, ez volt az első szórakozás nelkule. Anyósom vigyázott ra. Az egyik szünetben haza ugrottam meg szoptatni, estére lefejt tejet kapott, a nagyija fektette le.
Én is szerencsés vagyok mert férjem, anyukám, anyósom, keresztanyukam és a testvérek is maximálisan megbízhatóak. Azt gondold végig, hogy nektek mi a kényelmes. Biztos lesz akik megszolnak, de csak magatoknak akarj megfelelni. A babadnak fontos, hogy kiegyensúlyozott legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!